Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Jót tett, megbírságolták

A román sajtót kisebb (vagy nagyobb?) fajta szenzációként járja körbe egy hír, miszerint Teleorman megyében a környezetvédelmi hatóság megbírságolt egy férfit, aki a saját földterületére 40 ezer fát ültetett.

Hirdetés
Hirdetés

Felix Multescu vállalkozó az újságíróknak elmondta, elsősorban természetszeretetből ültette az erdőnek is méltán nevezhető fasorokat. A környezetvédők meglátogatták, és szemmel láthatóan valami hibát kerestek, ürügyet a bírságra. Végül 3000 ezer lejre megbüntették a rovarirtások időpontjainak bejelentésére, valamint a rovarirtó szerek és üres göngyöleganyagaik tárolására vonatkozó jogszabályok alapján.
Az internetes hírportálok olvasóinak hozzászólásaiban a vélemények ugyan megoszlanak, de a legtöbben elítélik a hatósági túlbuzgóságot. Akadnak, akik szerint a környezetvédelmi törvényeket be kell tartani akkor is, ha valaki 40 ezer fát ültet, mások viszont rámutatnak, egy olyan országban, ahol inkább az erdőirtás a jellemzőbb, és ahol sokan büntetlenül szemetelnek, a hatóság emberei találhattak volna enyhébb figyelmeztető, hibaelhárító megoldást egy ilyen faültetővel szemben.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások