Felhívás!

Johannis Tuskot fogadta

Johannis Tuskot fogadta Románia

 

Klaus Johannis államelnök a Cotroceni-palotában fogadta Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét. A találkozó kapcsán az államfő kijelentette, Románia nem fogadhat el olyan javaslatokat, amelyek a többsebességes Európa létrejöttéhez vezetnek, írja az Agerpres.

 

Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint Donald Tusk az Európai Tanács tagországaival konzultál, hogy előkészítsenek egy ütemtervet az Európai Unió megerősítésére vonatkozóan. A dokumentumot a tanács következő ülésein fogják megvitatni. „A beszélgetés során Klaus Johannis államelnök ismét nyomatékosította, hogy Románia nem fogadhat el olyan javaslatokat, amelyek a két- vagy többsebességes, esetleg egy koncentrikus körökből álló Európa létrejöttéhez vezetnek. Ilyesfajta lehetőségek nem tennének egyebet, csak mélyítenék a tagországok közti megosztottságot” – mutat rá a közlemény.

Klaus Johannis szerint a befogadás elvének kellene hangsúlyosnak lennie Európa megerősítésének folyamata során. Az államfő egy egységes, erős, koherens Európáért érvelt, amely közelebb áll állampolgáraihoz. „Ez az óhaj fogja meghatározni Románia lépéseit az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztsége során, amelyet Románia 2019 első félévében fog betölteni”, mondta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.