Felhívás!

Johannis: nem ijeszt meg senkit az, hogy a PSD bizalmatlansági indítvánnyal fenyegetőzik

Johannis: nem ijeszt meg senkit az, hogy a PSD bizalmatlansági indítvánnyal fenyegetőzik Románia

Nem ijeszt meg senkit az, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) bizalmatlansági indítvánnyal fenyegetőzik – jelentette ki kedden Klaus Johannis államfő.

“A PSD-frakciónak alkotmányos joga bizalmatlansági indítványt benyújtani” – fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Johannis hangsúlyozta, a Ludovic Orban vezette kabinet kisebbségi kormány, amely eltökélt abban, hogy hasznos, az emberek által várt jogszabályokat fogadjon el. “Meggyőződésem, hogy mérlegelni fogják a parlamenti felelősségvállalás kockázatait. De az nem ijeszt meg senkit, hogy a PSD bizalmatlansági indítvánnyal fenyegetőzik” – tette hozzá.

Arra a felvetésre, miszerint az RMDSZ is nyitottnak mutatkozik a PSD által tervezett bizalmatlansági indítvány támogatására, Iohannis azt mondta, “mindenki nyitottnak mutatkozik mindenre, amit érdekesnek tart, vagy amivel magára irányíthatja a figyelmet”. “A gyakorlatban azonban majd a szavazatok megszámlálása után derül ki az eredmény” – szögezte le.

Megkérdezték tőle, hogy a bizalmatlansági indítvány esetleges elfogadása alkalmat szolgáltathat-e az előre hozott választások kiírására. “Minden bizonnyal. Ez is legyen világos mindenki számára: ha az Orban-kormány megbukik a parlamenti felelősségvállalás miatt, ez lesz az első lépés az előre hozott választások kiírása irányába” – válaszolt Iohannis elnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.