Felhívás!

Johannis köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik Ferenc pápát fogadták romániai látogatásán

Johannis köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik Ferenc pápát fogadták romániai látogatásán Románia

Klaus Johannis államelnök üdvözletét küldi mindazoknak, akik Ferenc pápát fogadták a romániai látogatásán, és nagyfokú együttműködésről és szolidaritásról tettek tanúbizonyságot. Ugyanakkor a hatóságoknak is köszönetet mond, akik hozzájárultak a három napos látogatás sikeréhez.

“Három napon keresztül Románia jó házigazdája volt Őszentségének, aki egy nyitott, változatos társadalmat ismert meg, egy hagyományokban gazdag országot, egy nemzetet, amely bízik jövőjében, amelyet állampolgárai közösen építenek, anyanyelvtől vagy felekezeti hovatartozástól függetlenül” – írja hétfői közleményében az Államelnöki Hivatal.

Az államelnök hálás üdvözletét küldi mindazoknak, akik oly nagy számban örömmel fogadták Ferenc pápát, nagyfokú együttműködésről és szolidaritásról téve tanúbizonyságot Bukarestben, Csíksomlyón, Iaşi-ban, Balázsfalván és Nagyszebenben. Johannis ugyanakkor megköszöni a helyi és központi hatóságoknak, állami intézményeknek, amelyek az Államelnöki Hivatallal együtt hozzájárultak a pápai látogatás sikeres lebonyolításához.

Ferenc pápa három napos látogatást tett Romániában az elmúlt hét végén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. június 5., 8:40
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Majdnem tudtuk, hogy nem ússzuk meg, akadályoztatás, félremagyarázás és fenyegetettség nélkül. Nekünk egy rendezvény volt, s a bákóit lehazudták, addig másoknak több rendezvény volt, még a cigányoknak is (talán ők is feljöttek a többség mellé). Mikor olvastam a zászlótiltást, akkor már tudtam – tudtuk, hogy az egész somlyói cirkusz erőfitogtatás, mert a zarándokok szokott zászlóalja vagy keresztalja felvonultatottságát nem illett tagadni. Ennyit kellett volna ügyelni a fürkészek túlkapási esélyeinek csökkentésére. Hogy nem is volt kapuszűrés, az már csak a sok hazugság takony csúszdája.