Felhívás!

Johannis a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatával tüntette ki Simona Halepet

Johannis a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatával tüntette ki Simona Halepet Románia

Klaus Johannis államfő a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatával tüntette ki szerdán Simona Halep teniszezőt a Cotroceni-palotában tartott ceremónián.

“Itt áll előttünk egy nagyszerű bajnok, aki nemcsak az öröm pillanatait, hanem felbecsülhetetlen értékű példát is nyújtott a románoknak. Kedves Simona Halep, ma a román állam legmagasabb rangú kitüntetését adományozom önnek a rangos wimbledoni trófea elhódítása iránti mély megbecsülés és értékelés, valamint eddigi rendkívüli pályafutása elismerésének jeléül. Mindössze 55 perc alatt a román tenisz történelmének fontos lapját írta Wimbledonban. Tehetsége, szenvedélye, elszántsága és kitartása által Románia első teniszezője, aki ezt a kitüntetést megkapta. Tiszta szívből gratulálok! (…) Simona Halep máris minden idők egyik legkedveltebb sportolója. A teniszen keresztül, amelyet annyira szenvedélyesen és odaadóan gyakorol, emberek millióit inspirálja a világ minden sarkából. Mi több, nagyon különleges módon érinti a gyermekek szívét, a bizalom és a bátorság magjait ülteti el bennük. A példa erejével ön a fiatal generáció nagyon értékes példaképe” – mondta az államfő az ünnepségen.

Klaus Johannis köszönetet mondott azért, hogy Halep elismerést szerzett Romániának és a román sportnak. Hangsúlyozta: Simona dicsősége teljes egészében őt és családját illeti meg.

“Kár, és nagy sajnálattal állapítom meg, hogy az ilyen tehetségek nem kapják meg az állami hatóságok megfelelő támogatását. A legjobb példa erre az, hogy Wimbledonban füves pályán győzött, olyan körülmények között, hogy Romániában egyetlen ilyen pálya sincs. Sok tehetséges gyermek feladja, vagy nem tud eredményt elérni, mert vagy hiányzik a pénzügyi támogatás, vagy nincs megfelelő edzési lehetőség. (.. .) Amikor ők elvesznek, mindannyian veszítünk, Románia veszít. Az ön által adott példa arra kell hogy késztesse a hatóságokat, hogy egy, a sportot támogató stratégián gondolkodjanak”- mondta Iohannis.

Az államfő sok sikert kívánt a sportolónak további karrierje során.

“Mától ha azt mondod, Halep, azt mondod, Románia, ha azt mondod, Románia, azt mondod: Halep” – zárta szavait Klaus Johannis, aki külön gratulált a sportoló szüleinek is.

Simona Halep megköszönte az államfőnek a kitüntetést.

“Nagy megtiszteltetés számomra és elismerés munkám iránt. (…) Remélem, hogy ezek az eredmények sok gyereket késztetnek arra, hogy örömüket leljék a sportban, amely segít fejlődni nemcsak a sportkarrieredben, hanem magánemberként is. (…) Nagyon izgatott vagyok, ez nehezebb, mint a wimbledoni döntő” – mondta a teniszező.

Halep köszönetet mondott a családjának, az edzőknek és az érte szurkoló románoknak.

Az ünnepségen jelen voltak Simona Halep szülei, valamint közeli barátai, köztük Ilie Năstase volt teniszező.

Klaus Johannis államfő pénteken írta alá azt a rendeletet, amellyel a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát ítéli oda Simona Halepnek.

Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint Halep a wimbledoni bajnoki cím elhódításáért, továbbá a sportolói pályafutása során elért rendkívüli eredmények, tehetsége, odaadása és professzionalizmusa elismeréseként részesül a kitüntetésben. Halep világszerte elismerést szerzett az országnak, és népszerűsíti a sportot a fiatalok körében, a fiatal sportológeneráció jelképe – áll még a közleményben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.