Felhívás!

Jobb az iskolában, mint otthon

Jobb az iskolában, mint otthon Románia

Ludovic Orban úgy nyilatkozott csütörtökön, hogy véleménye szerint kisebb a gyerekek megfertőződésének veszélye az iskolában, mint hogyha otthon lennének, felügyelet nélkül.

A miniszterelnök azt mondta Brassóban tett látogatása során, hogy a szakértőkkel is folytatott tanácskozásait követően arra az álláspontra jutott, hogy az iskolában, tanári felügyelet mellett kisebb a megfertőződés esélye, mint otthon, ‘főleg a tinédzserek esetében, akik mindenféle szabály és felügyelet nélkül érintkeznek egymással’.

Orban elismerte ugyanakkor, hogy fennáll az esetszámok növekedésének veszélye, tekintve, hogy körülbelül egyazon időben fognak megnyílni az iskolák, a vendéglők zárt terei és a kulturális intézmények előadótermei. Minden újraindított tevékenység szigorú óvintézkedések mellett fog zajlani – szögezte le a miniszterelnök.

Azt is kifejtette: a nyári időszak elmúltával egyre nehezebb lesz a teraszokon történő kiszolgálás, és ha nem engedélyezik az éttermek beltéri működését, veszélybe kerül a vendéglátóipar. A szállodák vendégeinek beltéri étkezése mindenképpen megengedett lesz a szállodához tartozó vendéglőben, az önállóan működő éttermekre vonatkozó óvintézkedéseket pedig az illető település járványhelyzetétől teszik majd függővé – mondta még Ludovic Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.