Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ismét román állampolgárok baleseteztek Bulgáriában

Ismét román állampolgárok baleseteztek Bulgáriában Románia

Két román állampolgár megsérült abban a közúti balesetben, amely hétfőn történt Bulgáriában, Zaricsino és Kremena között – tájékoztatott kedden a külügyi minisztérium.

Hirdetés
Hirdetés

A balesetben három személygépkocsi ütközött össze, kettő közülük Romániában volt bejegyezve.

“A helyi hatóságok által közzétett előzetes adatok szerint a balesetben két román állampolgár megsérült, két másik állampolgár pedig meghalt. A balesetben négy másik román állampolgár is érintett volt, akik nem szenvedtek sérüléseket” – közölte a külügy.

A szófiai román nagykövetség képviselői sürgősségi jelleggel további információkat kértek az illetékes helyi hatóságoktól a balesetben érintett személyek állampolgárságáról, személyazonosságáról és egészségi állapotáról, és kapcsolatban állnak a rendőrség és a bulgáriai kórház képviselőivel, ahol a két sérült román állampolgárt elhelyezték.
A kórház képviselőitől kapott információk szerint a két román állampolgárságú áldozat súlyos állapotban van, egyikük az intenzív osztályra, a másik a sebészetre került, és az intézmény minden szükséges intézkedést megtesz a megfelelő orvosi ellátás biztosítása érdekében.

A külügy-minisztérium arról is tájékoztat, hogy a bolgár helyi hatóságok vizsgálatot indítottak a baleset körülményeinek feltárására.

A diplomáciai képviselethez eddig nem érkezett konzuli segítségkérés az érintettek családjaitól. A konzulátus munkatársai megteszik a szükséges lépéseket a balesetben megsérült románok családjainak azonosítása és értesítése érdekében.

A tárca emlékeztet, hogy a román állampolgárok a szófiai román nagykövetség +35929733510-es telefonszámán kérhetnek konzuli segítséget, a Call Center munkatársai folyamatosan fogadják a hívásokat.
A nehéz, különleges, vészhelyzetben lévő román állampolgárok a Bolgár Köztársaságban működő román diplomáciai képviselet forródrótját is hívhatják: +359879440758.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.