Felhívás!

Iohannis: mélységesen elszomorított a betegek halála a Piatra Neamţ-i kórházban

Iohannis: mélységesen elszomorított a betegek halála a Piatra Neamţ-i kórházban Románia

Klaus Iohannis államfőt “mélységesen elszomorította” a betegek halála a Piatra Neamţ-i kórházban, és részvétét fejezte ki szombaton a gyászoló családoknak.

“A Piatra Neamţ-i megyei kórházban történt tragédia az egész országot megrázta. Mélységesen elszomorít az intenzív osztályon lévő betegek halála, és részvétemet fejezem ki a gyászoló családoknak. Gyors felépülést kívánok a nagyon súlyos állapotban lévő áldozatoknak! Együtt érzek mindazokkal, akiket érint ez a szörnyű baleset” – írta szombat esti Facebook-bejegyzésében Iohannis.

Az elnöki hivatal szerint Klaus Iohannis államfő beszélt Ludovic Orban miniszterelnökkel, Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel, és Raed Arafattal, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetőjével, és további gyors tájékoztatást kért az esetről.

“Elengedhetetlen szükség van a rendszer mélyreható reformjára”

A Piatra Neamţon történt tragédia ismét rávilágított arra, miért van elengedhetetlen szükség a román közegészségügyi rendszer mélyreható reformjára – jelentette ki vasárnap Klaus Iohannis.

Az államfő a nagyszebeni templomból való távozásakor azt mondta, a kórházi tűzeset áldozataiért imádkozott, ugyanakkor ismét részvétét fejezte ki az elhunytak családjának, és gyógyulást kívánt a túlélőknek.

“Nagyon fontos mielőbb kideríteni, miként következhetett be a tűzeset, hogy a jövőben elkerülhessük a hasonló helyzeteket. Ugyanakkor ez a szörnyű baleset ismét rávilágított arra, miért van elengedhetetlen szükség a román közegészségügyi rendszer mélyreható reformjára” – fogalmazott.

Iohannis kiemelte, a világjárvány nagy megpróbáltatások elé állítja az egészségügyi rendszert, és a felszerelések műszaki állapotáért felelőknek meg kell bizonyosodniuk arról, hogy minden gépezet megfelelően működik.

Orban: megdöbbentett a tragédia, részvétem a gyászoló családoknak

“Megdöbbentette” Ludovic Orban miniszterelnököt a Piatra Neamţ-i kórházban bekövetkezett tragédia, a kormányfő részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak.

“Megdöbbentett ennek a tragédiának a híre, amely Piatra Neamţban történt. Részvétemet fejezem ki a gyászoló családoknak. Tiszteletemet fejezem ki a hős orvos iránt, aki rendkívüli bátorsággal és áldozatkészséggel próbálta menteni a betegeket, amikor a tűz kitört” – mondta vasárnap reggel Orban.

Hozzátette: amint hírét vette az eseménynek, haladéktalanul felvette a kapcsolatot a helyzet kezelésében részt vevő intézményvezetőkkel, hogy tájékozódjon a meghozott intézkedésekről.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 15., 14:25
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Wuhanis:a korupcio OL!!!Ps:az elektromos halozatot mikor ujitottak fel utoljara?Hol voltak az ugyeletes noverek,orvosok???Sajnos mindig-ismet-a beteg huzza a rovidebet.

 • User
  Dátum: 2020. november 16., 11:50
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Az Isten nem ver bottal , de hamarabb vagy kesobb egyszer el erkezik ,-igy tartja a kozmondas .Az a nep vagy nemzet aki Karacsony elso napjan <> ezt erdemli , tragediak sorozatta jon .A nagy hatalmi lazban nem gondoltak semmire csak arra , hogy <> . Vajon az azutanni idoszakban , amikor mindent eladtak , elherdaltak, 30 ev alatt tonkre tettek mindent , ESESZSEGUGYET , GAZDASAGOT , OKTATAST , IPART eladosodot az egesz orszag , stb ki fognak kilonni ?????