Felhívás!

Iohannis: jelenleg összesen 3065 intenzív terápiás ágy van a romániai kórházakban

Iohannis: jelenleg összesen 3065 intenzív terápiás ágy van a romániai kórházakban Románia

Jelen pillanatban összesen 3065 intenzív terápiás ágy van a romániai kórházakban – jelentette ki kedd este Klaus Iohannis.

Az államfő kedden a járványkezelési intézkedésekről egyeztetett Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel, a Román Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság alelnökével, Dorel Săndesckel, illetve a bukaresti Carol Davila sürgősségi katonai kórház intenzív terápiás osztályának vezetőjével, Dan Corneci-csel.

A megbeszélést követően a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában az elnök rámutatott, országos szinten 3065 intenzív terápiás ágy áll a COVID-19 vagy más betegség miatt intenzív terápiás ellátásra szorulók rendelkezésére, továbbá 2252 lélegeztetőgép és 2756 monitor. Emellett igénybe vehető még öt intenzív terápiás mobil egység és két moduláris kórház, összesen 169 ággyal.

A következő tíz napban további 123 intenzív terápiás ágyat helyeznek el hét fővárosi kórházban, és Nagyváradon, Konstancán, valamint Craiován is növelik az intenzív terápiás kapacitást – tette hozzá.

Iohannis kiemelte, a kormány már a világjárvány kezdete óta dolgozik az intenzív terápiás kapacitás növelésén, az egészségügyi minisztérium számos ilyen ágyat, lélegeztetőgépet, monitort és más szükséges felszerelést vásárolt. Áprilistól októberig 75 százalékkal nőtt a lélegeztetőgépek száma, és decemberig újabb 15 százalékos növekedés várható ezen a téren.

“Nagyon nehéz időszak előtt állunk, további nagy erőfeszítésekre van szükség a járvány kontroll alatt tartása érdekében” – nyomatékosította az államfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.