Felhívás!

Iohannis arra kéri a kórházakat, hogy haladéktalanul tegyék a dolgukat a járvány negyedik hullámában

Iohannis arra kéri a kórházakat, hogy haladéktalanul tegyék a dolgukat a járvány negyedik hullámában Románia

Arra kérte szerdán Klaus Iohannis az egészségügyi intézményeket, hogy haladéktalanul tegyék a dolgukat a koronavírus-járvány negyedik hullámában.

Az államfő a Carol Davila központi katonai kórház alapításának 190. évfordulóján szervezett ünnepségen mondott beszédet Bukarestben. Kiemelte, hogy az intézmény példásan kivette a részét a járvány elleni küzdelemből és az oltáskampányból.

“A pandémia még nem ért véget, ezért arra kérem önöket és a közvetlenül érintett többi egészségügyi intézményt, hogy haladéktalanul tegyék a dolgukat a járvány negyedik hullámában. A kórházak már ismerik a teendőiket, és meggyőződésem, hogy megtesznek mindent az embertársaink életének megmentéséért” – jelentette Klaus Iohannis.

Az államfő hangsúlyozta, hogy továbbra is a vakcina a legjobb fegyver a COVID-19 ellen. “Az oltás, a preventív magatartás és az egészségügyi óvintézkedések betartása jelentik a megoldást arra, hogy sikeresen vészeljük át ezt az újabb, nehéznek ígérkező időszakot” – fogalmazott.

Klaus Iohannis az eseményen kitüntette a Carol Davila központi katonai kórházat. Az ünnepségen részt vett Anca Dragu szenátusi elnök, Florin Cîţu miniszterelnök és Valeriu Gheorghiţă katonaorvos, a hazai oltáskampány koordinátora is.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások