Felhívás!

Iohannis: a vírus új, agresszívebb formái jelennek meg, mindenki jól teszi, ha beoltatja magát

Iohannis: a vírus új, agresszívebb formái jelennek meg, mindenki jól teszi, ha beoltatja magát Románia

Klaus Iohannis államfő csütörtökön azt mondta, a romániai oltási kampány sikeres volt, de ez azt eredményezte, hogy csökkent az oltás iránti érdeklődés, ami veszélyes a vírus új, agresszívebb formái miatt. Ugyanakkor felszólította a lakosságot, hogy oltassák be magukat, hogy ne kerüljenek kórházba.

“A világjárványok történelméből tudjuk, hogy hullámokban jönnek. A harmadik hullám meglehetősen erős volt, de az oltási kampány sikeresen zajlott, gyakorlatilag megállítottuk a járványt. Most azonban, hogy ilyen kevés esetünk van, nincs nagy érdeklődés az oltás iránt. A sikerünk valahogyan az oltási kedv csökkenésében mutatkozik meg.

Továbbra is úgy vélem, hogy a védőoltás létfontosságú. Mi van, ha csak néhány embert oltunk be, és október-novemberben egy negyedik hullámra ébredünk? Mert a vírus fejlődik. A vírus új, agresszívebb formáit látjuk felbukkanni, amelyek könnyebben terjednek. Az őszinte véleményem az, hogy minden román jól tenné, ha beoltatná magát, ha nem akar kórházba kerülni” – mondta Iohannis.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások