Felhívás!

Iohannis: a járvány indokolta korlátozások nem mélyíthetik el a jogsértéseket

Iohannis: a járvány indokolta korlátozások nem mélyíthetik el a jogsértéseket Románia

Klaus Iohannis államfő arra hívta fel a figyelmet az ENSZ Közgyűlésén, hogy a tagállamoknak meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a COVID-19 járvány indokolta korlátozások nem mélyítik el a jogsértéseket.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az emberi jogok védelme az egyes államok felelőssége, és ‘mindannyiunknak meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a COVID-19 miatti korlátozások nem mélyítik el az emberi jogok megsértését’.

Románia elengedhetetlenül fontosnak tartja a diszkrimináció, a gyűlöletbeszéd, az antiszemitizmus elleni küzdelmet, ezért idén elfogadta első országos stratégiáját az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd megelőzésére és leküzdésére. Hazánk folytatja a munkát e célok elérése érdekében, többek között azzal, hogy a 2023-2025-ös időszakra mandátumot kér az Emberi Jogi Tanácsban – mondta az államfő.

Az ENSZ Közgyűlésének 76. ülésszaka keddtől csütörtökig zajlik New Yorkban. Románia küldöttségét Klaus Iohannis államfő vezeti.

A demokratikus értékek és a szabályokon alapuló nemzetközi rend elengedhetetlenek a biztonságosabb jövő építéséhez

A COVID-19 világjárvány következtében kialakult globális kihívások közös megoldásokat, szolidaritást és együttműködést igényelnek – jelentette ki az ENSZ Közgyűlésén résztvevő Klaus Iohannis államfő.

Románia elnöke arról beszélt: a COVID-19 világjárvány alapvetően megváltoztatta életmódunkat, életünk szinte minden területét érintette, ugyanakkor lehetőséget adott arra is, hogy tanuljunk, alkalmazkodjunk, bizonyos helyzetekben helyesebben cselekedjünk. ‘A globális kihívások közös megoldásokat, szolidaritást és együttműködést igényelnek. Románia szilárdan hisz abban, hogy a demokratikus értékek és a szabályokon alapuló nemzetközi rend, melynek az ENSZ az alapja, elengedhetetlenek a biztonságosabb és jobb jövő építéséhez’ – fogalmazott.

Az államfő hangsúlyozta, fenntartható gazdaságokat és ‘rugalmas, igazságos és befogadó társadalmakat’ kell kialakítanunk, amelyekben “senki sem marad le”. Különös figyelmet kell fordítani a kiszolgáltatottak különleges szükségleteire, és ehhez szolidaritásra van szükség – mondta Klaus Iohannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások