Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes védőoltás kér a tanároknak a tanügyi szakszervezet

Ingyenes védőoltás kér a tanároknak a tanügyi szakszervezet Románia

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) azt kéri a minisztériumtól, hogy a tanügyi alkalmazottak, az országos kollektív munkaszerződésnek megfelelően, ingyenesen kapjanak védőoltást a fertőző betegségek ellen.

Hirdetés
Hirdetés

A FSLI felhívja a figyelmet arra, hogy – miközben több iskolában influenzajárvány van – az idei költségvetésben nem különítettek el alapokat a tanügyi személyzet védőoltására, jóllehet a kollektív munkaszerződés 47. cikkelye ezt explicit előírja.

A szövetség kéri ugyanakkor, hogy állítsák össze e tevékenységi ágazatra a foglalkozási megbetegedések jegyzékét.

A FSLI a középiskolai oktatásban dolgozó alkalmazottak több mint 54%-ának jogait és érdekeit képviseli.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 24., 20:14
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Kedves Fsli! Jobb lenne ha a higiénia körül tennének rendet, mert sok iskolában esküszöm 30!éve szinte semmi nem változott, a másik a 70!!!!!!!!éves nyögdíjazás körüli pórhintés! Aki ingázik,szimultán osztályokban tanít,2-3iskolában tanít,szakosztályokban, rroma gyerekeket,fogyatékosokat, stb.,55 éves korban elengedhetnék, mert addig sokuknak 33!év régisegük van!!! 65-70 éves korig abszurdum! Képezzenek ki 1 új pedagógus generációt és ne sírjanak, hogy szakember hiány van! Nincs csak meg kell becsülni az embert! Hány tanár lépett ki “jó dolgában”a tanügyből az utóbbi időben?! Miért?!😤