Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ingyenes pszichológiai szaktanácsadást kaphatnak a diákok

Ingyenes pszichológiai szaktanácsadást kaphatnak a diákok Románia

Ingyenes pszichológiai szaktanácsadásban részesülhetnek és pszichoterápián vehetnek részt azok a diákok, akiknek tanáraik, tanítóik, szüleik, családorvosuk, az iskolapszichológus vagy más szakember megítélése szerint erre szükségük van – a kormány szerdai döntéséről az RMDSZ számolt be egy közleményben.

A tájékoztatás értelmében egy 50 perces terápiás ülés ára 120 lej, egy gyermek összesen tíz ilyen foglalkozáson vehet részt 120 nap alatt, és a költségeket elszámoltathatják a szülők az Országos Szociális Felügyeleti és Kifizetési Ügynökséggel.

Vass Levente RMDSZ-es egészségügyi államtitkár szerint az utóbbi két év eseményei, a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború megviselték a gyermekeket, a szörnyűségek mindennapjaik részévé váltak, ezért szükség van arra, hogy megfelelő szakemberek segítsenek nekik érzéseik feldolgozásában. Erre ad lehetőséget ez a program – nyomatékosította az államtitkár. 

Megemelték a tanulók iskolai tejadagjára szánt keretet

Határozattal emelt a kormány a tanulók iskolai tejadagjára szánt kereten.

Dan Cărbunaru kormányszóvivő elmondta, a tejipari termelőkkel folytatott konzultáció alapján, tekintettel a költségek növekedésére a termelés valamennyi szakaszában úgy döntöttek, hogy 562 millió lejről 578,2 millió lejre emelik az idei tanévre szánt keretet.

A tanulók számára biztosított, hozzáadott tejpor nélküli tejre és tejtermékekre szánt támogatás felső határát így 0,99 lejről 1,11 lejre növelték – tette hozzá Cărbunaru.

forrás: Agerpres

fotó: pexels.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. november 17., 15:00
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Újabban még a CES gyerek sem igazán kap szaktanácsadást, csak papíron! Az on line oktatás még csak most üt vissza! Telefonfüggők lettek nemcsak otthon, az iskolában, hanem már a templomban is!🤣🤣