Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ingyen sör helyett sokaknak csak a bosszúság jutott a Csíki Sör rendezvényén

Ingyen sör helyett sokaknak csak a bosszúság jutott a Csíki Sör rendezvényén Románia

Tömegek, egyes becslések szerint tízezrek rekedtek kívül a Csíki Sör nyereményjátékát lezáró nagyszabású rendezvényről, melynek a gyár csíkszentsimoni telephelye adott otthont – számol be a Maszol.ro. A nyereményjáték ideje alatt a székelyföldi gyár több százezer nyertes kupakot tartalmazó terméket dobott piacra, amelyet úgy reklámozott, hogy egyenként 150 lej (10 ezer forint) értékű garantált nyereményre jogosít. A nyereményjáték szabályzata szerint a nyerteseket a gyár szeptember 28-án látta volna vendégül egy egész napos koncertekkel színesített „eszem-iszomra”.

Hirdetés
Hirdetés

Egész napos rendezvény-koncertet, garantált 150 lej értékű (magyarországiaknak 10 ezer forint) „természetbeni” nyereményt és tombola-sorsolást ígért a Csíki Sört gyártó cég március 28. és szeptember 28. között meghirdetett akciója. A kampány kiírása szerint a gyár által előállított „Csíki Sör” termékek csomagolásában összesen 399.999 darab „NYERT! Eszem-iszom, tombola!”, vagy „NYERT!” feliratú kupakot találhattak a szerencsések.

A kiírás szerint a nyertes kupakok után minden résztvevő, aki megjelenik a rendezvény helyszínén, tombolát kap, két személyautó, valamint egy elektronikus kerékpár volt a nyeremény. A tombolák nyerteseinek kisorsolása szintén a kampány záróeseményének idején történt.

Már szombaton kora délelőtt megindult az emberáradat az egyébként csendes székelyföldi település felé. A minden irányból kanyargó autósorok Csíkszeredától dél körül már csak araszolva tudtak Csíkszentsimon közelébe jutni. Amiért Erdély szinte minden szegletéből érkeztek az emberek, nem volt más, mint a Csíki Sör tavasszal meghirdetett nagy nyereményjátékának szombatra tervezett záróeseménye.

Az esemény annak rendje és módja szerint el is kezdődött, ám az már kora délután kiderült, hogy sokkal nagyobb tömeg érkezett Csíkszentsimonba, mint amennyit a gyártelep udvara be tudna fogadni. Miközben az autóval érkezők igyekeztek a rendezvény helyszínéhez minél közelebb parkolni, a gyár bejáratánál óriási tumultus alakult ki. A cég udvara zsúfolásig megtelt emberekkel, eközben még legalább ugyanannyian vártak odakint bebocsátásra. Hiába! A szervezők a Csíki Sör Facebook-oldalára végül kitettek egy rövid közleményt, amelyben értesítettek mindenkit, hogy több résztvevőt nem tudnak fogadni. Később a poszt alatti több száz negatív komment hatására ezt a bejegyzést eltávolították.

A csalódott emberek tömegesen indultak haza, hiszen nyilvánvaló volt, hogy a nyerteseknek csak egy része juthatott hozzá az ajándékához. A helyszínen készült felvételek tanulsága szerint a rendezvényen valóságos tömegnyomor alakult ki. Sokan méltatlan körülményekre panaszkodtak, az emberek közelharcot vívtak az italokért és ételekért, amelyet földön ülve, vagy éppen szeméttárolókról fogyasztottak el. Eközben a közösségi oldalakat elárasztották a csalódott és felháborodott bejegyzések, a tömeget és a közlekedési káoszt megörökítő fotók, videók. Az esemény végül különösebb rendbontás nélkül ért véget, az estét az EDDA művek koncertje zárta.

Elnézést kért a tulajdonos

Vasárnap délben Lénárd András, a Csíki Sör alapító tulajdonosa egy Facebook videóban közölte álláspontját a szombati eseményekkel kapcsolatban. Elmondása szerint a rendezvényen 35-40 ezer személy vett részt, és ez több volt, mint amire számítottak, ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy aki be akart jutni, mindenki bejutott a rendezvényre. “Egy embernek sem mondtuk, hogy ne jöjjön be, ne dobja be a tomboláját. (…) Igaz, hogy kellett várni egy fél órát vagy egy órát, igaz, hogy tolongás volt a sörnél.”

A tulajdonos beszámolója szerint közel 100 ezer pohár sör és közel 7 tonna kolbász fogyott el a rendezvény alatt. Lénárd elnézést kér azoktól, akiknek nem volt türelmük végigvárni a rendezvényt és a koncertet. “Abban az esetben, ha valamilyen sérelem van, azt jövőre megpróbáljuk kijavítani és jobbá tenni” – mondta.

Információnk szerint egyébként a nyereményjáték fődíját, a Lexus NS hibrid személyautót egy kézdiszárazpataki szerencsés nyerte meg.

(Maszol/hirmondo.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 29., 15:18
  ÉRTÉKELÉS: -9

  Nagyon sok cég kelen e íjén példath mutasson minth.,csikisőr tulajdonos.de sajnos a románok smucigok.elyen sokáig, az,íjén főn ők pêldat kelen e veni tőle.hara csiki sőr

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 29., 19:06
  ÉRTÉKELÉS: 27

  Az etelt es a sort oszto helyek voltak rossz helyre teve.Ha a ;szinpad; ket oldalanal helyeztek volna el-legalabb 3-4 helyen,az emberek nem alltak volna meg mindjart a bejaratnal es igy nagyon megneheztven a be es ki jarast.Es ha meg viselkedni tudnank-tudnanak-simman ment volna ez a buli.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 29., 19:09
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Naaagyon elkúrta a manufaktura, avagy a hollandszékely sörgyár! 400.000 nyeremény?! Mire számítottatok barmok?! 1% jelenjen meg családtagjaival és barátaival és máris rögtön fennakadás lett volna!
  Lehetett volna kevesebb nyerőkupak, több napon keresztül beváltva az üzletekben! A gond nem is annyira az ingyen pia mint a Lexusok jelentették! Ps. A sörötök jó, de az ár az magas!😤

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 29., 20:01
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Mindenkit meghívtunk! Nem gondoltuk, hogy ennyire sokan jönnek el! Ezt a szlógent már elváslalták a Bergenbier és a SKOL smucig – pályázatán. Nem győzik a sorsolást és a nyerők követését.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 30., 2:44
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Így kell a székelyt meg szivatni arról nem szól a fáma hogy a sörgyar mennyit tett zsebre. Ha el adok 4 száz ezer kupakot akkor az minimum hogy legalább ennyi ember megjelenik. Szégyen!!!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 30., 9:07
  ÉRTÉKELÉS: 54

  Olvasom ezt a rengeteg szánalmas kommentet, a szörnyű csalódottságotokról a tegnapi simoni ügy kapcsán…tényleg?? 😱 életedben nem csalódtál még ekkorát? Hát, adj hálát Istennek! Mázlista.
  Undorító, ahogyan kifordultok magatokból, mert nem úgy alakult valami, ahogy azt elképzeltétek. De már előtte két nappal elkezdődött, már akkor láttam, hogy baj lesz, amikor nem csak férfiak, de nők is ország-világ előtt felháborodva és már idő előtt felhőbörödve szidták a “szemeteket”, mert a korlátlan italfogyasztást állítólag 6 üveg sörre csökkentették/fő….6 üveg…nahát, ez tényleg disznóság.
  Akarva-akaratlanul is láttam tegnap szinte minden ismerősöm posztját a téma kapcsán, érdekes módon a kulturáltabbja jól elvolt, mosolygott, elégedett volt. Ez az a réteg, aki az élet más területein is pontosan ilyen elégedett, boldogan él a családjával és barátaival és halad és fejlődik.
  És akkor ott van a másik kategória, a folyton elégedetlen, szitkozodó, irigy, az aki gondolkodás nélkül bemocskol bárkit, legyen szó cégről, politikusról, vagy bármilyen személyről, lehetőleg közülünk valóról (!), aki kicsit is mer és tud fejlődni, újat mutatni, másként öltözködni, másként gondolkodni. Ezek ugyanazok az emberek, akik esténként, valamelyik kocsma teraszán összeülve lebuziznak és lekurváznak szinte mindenkit, aki épp nincs jelen, nem számolva ennek súlyával. Ezek azok az emberek, akik választási kampányok idején büszkén, emelt fővel kürtölik szét, hogy még azért se szavaznak magyar politikusra. Ezek azok az emberek, akik alig várják, hogy lecsaphassanak, akik minden erejükkel azon vannak, hogy megakadályozzák, hogy közülünk bárki is felemelkedjen…és holmi kolbászért meg sörért rögtön bosszút esküsznek és kimutatják igazi arcukat. Viszont tudni kell róluk, hogy ők nagyon okosak, ők nem válnak áldozatává csak úgy holmi átlátható marketingfogásoknak, nem ők nem….csak napokig osztják facebookon, hadd lássa mindenki, hogy ők aztán nem átvághatók.
  A negatív reklám is reklám, és ez a cég pontosan ezzel a taktikával dolgozik. És iszonyat jól csinálják…nem mellékesen a sörük sem kutya…hanem ugyebár sör. 🙃

  Maradok tisztelettel, a pozitív gondolkodású és jó emberek iránt. A többiek meg 🖕

  Szilveszter Zsuzsanna ✌

  • User
   Dátum: 2019. október 1., 14:07
   ÉRTÉKELÉS: 14

   Ne haragudjon kedves Zsuzsanna,de finoman szolva is egy picit bunkosag azt amit irt !!!!Mi az hogy a kulturaltabbak nagyon is jol elvoltak ???Meg kellene sertsem most magat es nem teszem,na ez a kultura !!! Higgye el hogy nem azert az ingyen sorert utaztam 350 km ert ,meg nem is az autokert…..csak is a buli kedveert tettem illetve tettuk azt !!!! Ez az egesz egy kurva jol kitervelt kampanyfogas volt es hogy kemenyebben fogalmazzak,egy kurva nagy ATBASZAS !!! Csak nehany erv az mellett amit kijelentettem….Miert mondtak a sorgyar kepviselojuk csutortokon azt a telefonba,hogy 12 kor van a kapunyitas ????Miert adtak ki 400000 nyero kupakot,ha tudtak azt hogy a gyarudvar kapacitas csak par ezer ??? Ok,nagyon is tudtak hogy ekkora tomeg lessz,csak leszartak,hogy csunyabban fogalmazzak !!!!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 30., 10:33
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Nagyon sok utos erv szol mellette is es ellene is a szombati rendezvenynek! Lehet oket szidni es dicserni, reklam ide vagy oda ez a buli nem sikerult jol,ha meg tudatosan csinaltak igy akkor meg nagyobb a baj.Nem lehet csak ugy egy szimpla bejelentkezessel ezt letudni mert bizony bizony nagyon sokan kint maradtak! Tudom hogy nem trendi az adott szavat betartani de aki szekelynek tartja magat ez a minimum. Es tanulsagnak csak talan annyit hogy a szekely nep szeretete egekbe tud emelni de foldbe is tud dongolni! Ennek fenyebe hajra Csiki sor!!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 30., 10:48
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Nem voltam ott, nem tudhatom egész pontosan, hogyan is zajlottak az események. De csak örülni tudok, hogy ennyi ember meglátogatta a Csíki Sörgyár manufaktúrát. Voltam korábban kétszer is náluk, mindig elégedetten távoztam. Hajrá Csíki Sör! Egyébként a vármezői hőlégballon fesztivál is jól sikerült, ahová ellátogattunk. Rengeteg ember volt ott is. Hajrá Székelyföld!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 30., 14:43
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Gratula a Csiki sor marketing huzasanak. Megmutattak hogyan lehet ekkora tomeget megmozgatni.Jo volt a motivacio meg a reklam. Kar hogy nem fogadtak fel az esemeny lebonyolitasara- tapasztalattal rendelkezo szakembereket. Akar sikeres is lehetett volna az elkepzelesuk. Mert ha mar kigondoltak valamit ugy lett volna igazi hogy mindenki jol jarjon…

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 30., 18:00
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nem értem,hogy miért csak a negativumot lássátok?Kérdem én- volt már ehez hasonló rendezvény egy székelyföldi válalkozó (termelő) jovoltábol?Szerintem nem kritizálni kellene,hanem bátorittani és esetleg ötleteket adni a következő rendezvényekhez.De szerintem nem hazutoljuk meg,hogy székelyek vagyunk sokkal könyebb kritizálni minthogy valamit meg köszönjünk.

 • User
  Dátum: 2019. október 1., 16:04
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Aki még hisz az ‘ingyen’ mesékben,az így jár!Én mindig azt mondom ,hogy a mai világban/vadkapitalizmus/még pofont sem adnak ingyen…ennyi!