Felhívás!

Időkapszulát helyeztek el Gyulafehérváron a 2118-ban élő nemzedék számára

Időkapszulát helyeztek el Gyulafehérváron a 2118-ban élő nemzedék számára Románia

Gömb formájú bronz időkapszulát avattak fel a centenárium tiszteletére szombaton Gyulafehérváron.

A részben földbe ágyazott bronz gömböt és egy könyvet formázó, Románia 2118 Időkapszula címet viselő alkotás kétszáz üzenetet tartalmaz a jövő romániai társadalma számára.

Az időkapszula ötletgazdái a Külföldön Tanuló Román Egyetemisták Ligája és a CAESAR Alapítvány. A projektet a gyulafehérvári polgármesteri hivatal támogatta.

A kezdeményezők honlapja szerint az alkotás a földgolyót és a világszerte élő románokat jelképezi, akiknek gyökerei szilárdan állnak a szülőföldben, távolságtól függetlenül. A nyitott, szintén bronzból készült könyv ‘a megismerés győzelmét szimbolizálja a tudatlanság fölött, az igazság győzelmét az igazságtalanság fölött, és az egység győzelmét a megosztottság fölött’.

‘Románia az oktatás révén fog ismét naggyá válni. 2118-ban utódaink kinyitják majd a gömböt és az időkapszulát, és felolvassák a mai Románia üzenetét a holnap Romániája számára’ – fogalmaznak a kezdeményezők.

Az időkapszulában elhelyezett kétszáz üzenetet a világ több mint száz különböző településén élő írók, tanárok, mérnökök, közgazdászok, üzletemberek, művészek, orvosok, kutatók, papok, diplomaták, sportolók, újságírók, katonák, ügyvédek fogalmazták meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.