Felhívás!

Idén eddig összesen 109 millió lej bírságot szabott ki a fogyasztóvédelem

Idén eddig összesen 109 millió lej bírságot szabott ki a fogyasztóvédelem Románia

Ebben az évben eddig összesen 109 millió lej bírságot szabtak ki az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) képviselői – közölte a csütörtöki sajtótájékoztatóján az intézmény elnöke.

Horia Constantinescu összehasonlításképpen elmondta: tavaly 45 millió, 2020-ben 32 millió, 2019-ben pedig 59 millió lej volt az év első hét hónapjában kiszabott bírságok összege.

Tájékoztatása szerint a felügyelők idén 8 millió lej értékű árut vontak ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi szabályok megsértése miatt, a négyszeresét a tavalyi árumennyiségnek.

A hatóság elnöke elmondta, hogy a nyári időszakban fokozottan ellenőrzik az üdítőitalok forgalmazását. A fogyasztóvédelmi felügyelők idén a Coca Colát és a Pepsi Colát is megbüntették, amiért nem árnyékos helyen tárolták a termékeiket.

Horia Constantinescu a sajtótájékoztatón elutasította azt a vádat, hogy a fogyasztóvédelmi felügyelők kizárólag a kisebb kereskedelmi társaságokra “vadásznak”. Emlékeztetett arra, hogy idén tavasszal átfogó ellenőrzéseket tartottak a nagy áruházláncoknál (Mega Image, Carrefour, Lild, Penny, Profi, Kaufland, Auchan, Selgros , Cora), és összesen 3,9 millió lej bírságot szabtak ki különböző szabálytalanságokért.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.