Felhívás!

Hiába nőtt az egészségügyi alkalmazottak fizetése, a páciensek nem elégedettebbek

Hiába nőtt az egészségügyi alkalmazottak fizetése, a páciensek nem elégedettebbek Románia

A páciensek elégedettségi szintje nem nőtt arányosan az egészségügyi alkalmazottak fizetésének növekedésével, de ez előre látható volt, jelentette ki Sorina Pintea egészségügyi miniszter szerdán Târgu Jiuban.

“Nem, a páciensek elégedettségi szintje nem nőtt a fizetésekkel arányosan. De ez előrelátható volt. (…) Sőt, volt egy olyan időszak is (…), amelyben az elégedettségi szint csökkent a korábbi periódushoz viszonyítva” – nyilatkozta Sorina Pintea az idevágó újságírói kérdésre.

Hozzátette, el kell telnie egy bizonyos időszaknak, hogy leszokjanak az emberek a hálapénzről, de ennek végül meg kell történnie.

Az egészségügyi miniszter kedd este érkezett meg Târgu Jiuba, hogy a minisztérium ellenőrző testületével közösen a megyei sürgősségi kórházban ellenőrzéseket végezzen.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 28., 10:38
  ÉRTÉKELÉS: 25

  A k…a eletbe, hogy lehetseges, hogy miutan ingyen nincs mar semmi vizsgalat, elmesz a maganhoz, ahol a fizetesed 10%-aert radpillant max 5 perc alatt es elkuld ide-oda laborba, na nem oda , ahol eppen van idopont, vagy olcsobb, hanem megszabja a helyet, ahova mehetsz, maskulonben mehetsz a szemed vilagaba. Ezzel tulajdonkeppen vagy lenezi a tobbi labort, vagy a masik varians, amit az olvasora bizok megfejteni. Lehet eppen azon a 10-15 napon fog mulni az eleted, amit vartal, hogy a doki kedvenc labora be tudjon programalni, habar mehettel volna mar masnap tobb helyre is. Szegyen, gyalazat.
  Maskulonben nem artana a korhazakba kitenni egy amolyan “Jurnalul Cumparatorului ” fele noteszket, amibe lenne , amit irni es amit olvasgatna kozben a menedzser is.

 • User
  Dátum: 2019. március 28., 19:26
  ÉRTÉKELÉS: 24

  Mondja már meg valaki, hogy miért nem veszik jó néven az orvosok, ha itt Szentgyörgyön bizonyos laborok eredményeit viszi a beteg? küldenek oda, ahol vagy csak pénzért lehet analíziseket végezni, vagy a másikba, ahová nagyon nehéz időpontot kapni, az ingyenes vizsgálatokra?? Ha a mások nem dolgoznak jól, az eredményeik nem megfelelőek, akkor miért működhetnek???

  • User
   Dátum: 2019. március 28., 22:47
   ÉRTÉKELÉS: 11

   Az orvosok mindig is piszkosul sokat kerestek! Fizu lehet pár éve 5.000 lej volt, most 15.000, de hálapénzzel, magánkabinettel akár euróban is kihozzák az 5ezret! A laborokkal engem is zavar,h csak X helyre mehetek, de olyan laborok vannak ahol garantáltan sz@rnak az ember egészségére! Igaz amig életfogytot nem kapnak azért, h az emberek életével játszanak addig semmi nem változik! A másik a gyógyszertár és a gyógyszer ” szugerálása” Akkora marháknak tartanak, h csak! 1 halom mellékhatással rendelkező gyógyszert írnak fel kapzsiságból! Ideje lenne ezt az ágazatot államosítani, biztonságosabbá tenni! Többet és egészségesebben élnénk! A másik az orvosok és növérkék felkészültsége! Sokan a 2 kezű munkás intelligencia szintjüket sem ütik! Úgy érzi magát az ember a vizsgálaton magát mint mikor vmilyen webbeteg fórumon az autószerelő nőgyógyásznak adná ki magát! Istent játszanak velünk, de vmilyen modern ördögök akik fizut kapnak+ hálapénzt+ nyaralást, borítékot az ügynököktől,gyógyszertár tulajoktól,a magánkabinetükből, temetkezési vállalattól, ezért lehetne a korházaknak mókásabb nevet is adni: Bölcsőtől a koporsóig intézet!😁🤣😂

 • User
  Dátum: 2019. március 28., 20:55
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nem hogy nem veszik jo neven, egyszeruen nem engedik, hogy mashova menjel, tehat a busas penzert, amit kifizetsz, o szabja meg, hogy hova menj. Megall az esz. Valami szabalyozast kellene itt behozni, mert ez a betegek megalazasa felsofokon.

 • User
  Dátum: 2019. március 28., 20:21
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Azt is mondja meg valaki, hogy lehehséges, hogy a magánrendelőben nincsenek meg az alapvető szakmaisághoz szükséges műszerek, amiért aztán csak vissza kell menjel a családi orvoshoz, annan a poli és rájössz, hogy kiadtál potyára a konzultációra egy fölösleges pénzt.

 • User
  Dátum: 2019. március 28., 22:32
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nem tudom, kikre vonatkoznak ezek a megjegyzések, de állítom, vannak szívból becsületes orvosok (pl. a bőrgyógyászaton), akiken érzi az ember, hogy valóban segíteni akarnak, nem a lenyúzás a céljuk, sőt javalatokat tesznek, hogy jöhet ki a beteg olcsóbban. Minden elismerésem az ővék.