Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hétfőn Romániába érkezik a NATO főtitkára

Hétfőn Romániába érkezik a NATO főtitkára Románia

Hétfőn Romániába érkezik Jens Stoltenberg. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) főtitkára Klaus Iohannis államfővel, Nicolae Ciucă miniszterelnökkel és Bogdan Aurescu külügyminiszterrel találkozik – közölte a NATO.

A NATO főtitkára hétfőn 17 órakor tart közös sajtótájékoztatót Románia elnökével, 17:35-kor pedig a román külügyminiszterrel.

Kedden Stoltenberg a képviselőház elnökével, Marcel Ciolacuval is találkozik.

A NATO főtitkára a tagállamok külügyminisztereinek november 29-30-án Bukarestben zajló találkozóján elnököl.

Stoltenberg pénteken kijelentette, a NATO kiáll Ukrajna mellett az orosz agresszióval szemben, és továbbra is támogatni fogja. “Arra számítok, hogy ezt a támogatást a szövetséges országok külügyminiszterei november 29-30-i bukaresti találkozójukon újból megerősítik” – mondta brüsszeli sajtótájékoztatóján.

A NATO főtitkára hangsúlyozta: Oroszország az agresszor, Ukrajna pedig az agresszió áldozata, amelynek jogában áll védekezni.

Stoltenberg azt mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai kudarcaira még több brutalitással reagál. “Borzalmas ez a télkezdet Ukrajna számára” – fogalmazott a főtitkár, az ukrán infrastruktúrát támadó orosz bombázásokra utalva.

forrás: Agerpres

fotó: wikimedia.org

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük