Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn kezdődik az érettségi

Hétfőn kezdődik az érettségi Románia

Hétfőn kezdődik az érettségi vizsgaszesszió a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával. Országos szinten több mint 133.000 végzős diák iratkozott fel az érettségire.

Hirdetés
Hirdetés

Június 29-én, kedden a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból vizsgáznak a diákok, szerdán a választható tantárgyból, csütörtökön, július elsején pedig anyanyelvből és irodalomból vizsgáznak a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók, tájékoztat vasárnap kiadott közleményében az oktatási miniszter.

Az érettségi 802 vizsgaközpontban zajlik. Az írásbelikre 133.663 diák iratkozott fel, ebből 114.137-en idén végeztek, 19.526-an pedig a korábbi években.

Az első vizsgaeredményeket július 5-én délig teszik közzé, az óvásokat aznap fogadják 12 és 18 óra között. Az óvásokat elektronikus úton is be lehet nyújtani. Végleges eredmények július 9-én várhatók.

A jelöltek belépése a termekbe a hatályos járványügyi biztonsági intézkedések betartása mellett 8.30-ig engedélyezett, a vizsgák 9-kor kezdődnek. A védőmaszk viselése kötelező a vizsgaközpontokban, és kézfertőtlenítőszert kell biztosítani minden egyes teremben.

A diákoknak tilos bevinniük a terembe hátizsákot, táskát, könyveket, jegyzeteket, mobiltelefonokat, táblagépeket, illetve bármely más adathordozó vagy kommunikációs eszközt.

A vizsgázóknak 3 óra áll majd rendelkezésükre a tételek kidolgozásához. Minden egyes vizsgaterem fel lesz szerelve biztonsági kamerákkal.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük