Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hétfőn kezdődik a nyolcadik osztályosok országos próbafelmérője

Hétfőn kezdődik a nyolcadik osztályosok országos próbafelmérője Románia

Hétfőn kezdődik a nyolcadik osztályosok próbafelmérője a román nyelv és irodalom vizsgával.

Hirdetés
Hirdetés

Kedden matematikából vizsgáznak a tanulók, szerdán pedig a kisebbségi diákok tudását mérik fel anyanyelv és irodalomból.

Azok a tanulók, akik jelenleg karantén álló településeken járnak iskolába, a karantén feloldását követően próbavizsgázhatnak, de nem később, mint 2021. május 15.

A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője ez ügyben pontosított, hogy az ingázó diákok elhagyhatják karantén alatt álló, lakhelyül szolgáló településüket, hogy részt vegyenek a vizsgán, ha az iskola, ahová járnak, egy olyan településen van, amely esetében nem kötelező a vesztegzár.

Az iskolák 2,5 százalékában nem tudják megszervezni a héten a próbafelmérőt

Az iskolák 2,5 százalékában nem tudják megszervezni a héten a nyolcadik osztályosok próbafelmérőjét – jelentette ki hétfőn Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

A minisztériumi rendelet értelmében ezek az iskolák azt követően szervezik meg a képességfelmérő próbavizsgáit, hogy a település kikerül a koronavírus-járvány miatt elrendelt karanténból, mutatott rá a tárcavezető.

Hétfőn elkezdődött a nyolcadik osztályosok próbafelmérője a román nyelv és irodalom vizsgával. Kedden matematikából vizsgáznak a tanulók, szerdán pedig a kisebbségi diákok tudását mérik fel anyanyelv és irodalomból.

Azok a tanulók, akik jelenleg karantén álló településeken járnak iskolába, a karantén feloldását követően próbavizsgázhatnak, de nem később, mint 2021. május 15.

Több mint 90 százalékos volt a részvétel hétfőn

A nyolcadik osztályos tanulók 90,54 százaléka vett részt a próba-képességvizsga román nyelv és irodalom írásbelijén – tájékoztat az oktatási minisztérium hétfői közleménye.

A szaktárca szerint országszerte 124.931 tanuló jelent meg a vizsgán. Öszesen 6120 tanuló hiányzott, mert a településen az elmúlt 14 napban regisztrált új fertőzések száma meghaladta a hatot ezer lakosra vetítve.

Két Călăraşi és egy Temes megyei tanulót puskázás miatt kizártak a vizsgáról.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük