Felhívás!

Havi 3000 lejből élt Ludovic Orban mielőtt miniszterelnök lett

Havi 3000 lejből élt Ludovic Orban mielőtt miniszterelnök lett Románia

Közzétették szerdán a kormánytagok vagyonbevallását. Vagyonnyilatkozata alapján Ludovic Orban miniszterelnöknek havi 3000 lejes jövedelme volt tavaly. Szerinte “ez mindent elmond” közéleti pályafutásáról.

Vagyonbevallása szerint Ludovic Orban miniszterelnöknek kevéssel több mint 37 ezer lejes nettó jövedelme volt 2018-ban. Ebből 28.356 lejt egy Maros megyei, mezőrücsi cégtől kapott műszaki tanácsadás fejében, 9000 lejt pedig egy bukaresti ügyvédi irodától, hasonló szolgáltatásért. A nyilatkozat értelmében egyetlen ingatlana egy 200 négyzetméteres, Ilfov megyei ház, amelyet 2014-ben vásárolt, és feleségével, Mihaela Orbannal közösen birtokol. A kormányfő vagyonbevallásában szerepel még egy 2007-es gyártású Volkswagen Passat gépkocsi, illetve két bankbetét: az egyik 5535 eurós, a másik 6275 eurós, és mindkettő felesége nevén van.

“A vagyonnyilatkozatom mindent elmond közéleti pályafutásomról, tisztességemről, arról, hogy soha nem fogadtam el olyan jövedelmeket, amelyek nem illettek meg. (…) Abból, hogy 30 évnyi közéleti munka után így néz ki a vagyonbevallásom, az emberek nem azt szűrik le, hogy én lennék a legszegényebb kormányfő, ahogy egyesek mondták, hanem hogy talán én vagyok a legtisztességesebb, legkorrektebb miniszterelnök, aki bármilyen tisztséget is töltött be, nem tett mást, csak a köz javát szolgálta” – mondta Orban, amikor arról kérdezték, valóban havi 3000 lejből élt-e, ahogyan az vagyonbevallásából kiderül.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások