Felhívás!

Hatékonyabbá tennék a nyugdíjasoknak szánt gyógykezelési jegyek elosztását

Hatékonyabbá tennék a nyugdíjasoknak szánt gyógykezelési jegyek elosztását Románia

Megvizsgálja a következő időszakban a munkaügyi miniszter, minek tulajdonítható, hogy minden évben kihasználatlanul marad a nyugdíjasoknak szánt gyógykezelési jegyek egy része, bár mindig nagy a kereslet ezekre.

Violeta Alexandru egy hétfő esti Facebook-bejegyzésben azt írja, több tényező is ellenőrzés alatt áll az Országos Nyugdíjpénztár tevékenységével kapcsolatban. “Befejezem a nyugdíjtörvény alkalmazása terén felmerült legfontosabb problémák felleltározását, tisztázom a munkakönyvek beszkennelésének helyzetét, intézkedéseket hozok a dokumentumok megfelelő archiválása érdekében, ugyanakkor foglalkoztat a kezelési jegyek elosztásának rendszere is” – írja a miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozza, a nyugdíjasoknak szánt gyógykezelési jegyek iránti nagy érdeklődés dacára évente mintegy 15 ezer ilyen jegy kiosztatlan marad. “Meg fogom vizsgálni az elkövetkezőkben, miért maradnak felhasználatlanul ezek a jegyek, milyen mértékben múlik ez a hiányos menedzsmenten vagy a nehézkes eljárásokon. Az egyszerűsítést célzó intézkedések következnek” – teszi hozzá.

A miniszter által ismertetett adatok értelmében 2019-ben 179.446 kezelési jegyet tettek elérhetővé a nyugdíjasok számára, ezek közül 167.169-et küldtek el kiosztásra és 165.562-t vettek át a kedvezményezettek. “Bár végigviszik az eljárást, és türelmesen kiállnak minden sort, végül nem mindenki használja fel a kapott jegyeket. 1200 ezek közül nem jutott el a kezelési egységekhez” – írta még Violeta Alexandru.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.