Hirdetés
Hirdetés

Hát ez kínos!

Hát ez kínos! Románia

Román értelmiségi körökben megrökönyödéssel vegyült derültséget keltett az, hogy a Google Maps (internetes helyazonosító kereső) bukaresti térképábráján a tavaly év végén felszentelt bukaresti Nemzet Megváltása Katedrális (Catedrala Mântuirii Neamului) elnevezés helyett a Nemzet Butítása Katedrális (Catedrala Prostirii Neamului) elnevezés jelent meg egy jó ideig.

Hirdetés
Hirdetés

Sőt, szemtanúk szerint előfordult a Csúszópénzesek Katedrálisa (Catadrala Spăgarilor) vagy a Pátriárka Büszkesége Katedrális (Catedrala Falei Patriarhului) térképfelirat is. Ugyancsak a Google Maps keresője szerint a dél-romániai települések Oláhországba (Valahia) “kerültek” egy ideig.

A némelyeknek vicces, másoknak román nemzeti érzéseket sértő, és ezáltal felháborító manipulációkra úgy kerülhetett sor, hogy a Wikipédiához hasonlóan a Google Maps is viszonylag nyitott a felhasználók számára, lehet bejegyezni észrevételeket, módosításokat, a hiányos adatlapok esetében erre külön is megkérik az olvasót az illető honlapok szerkesztői, működtetői.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások