Felhívás!

Hasznos információkat tartalmazó, magyar nyelvű honlap indult az egyetemre felvételizőknek

Hasznos információkat tartalmazó, magyar nyelvű honlap indult az egyetemre felvételizőknek Románia

Egyetlen honlapon gyűjti össze a romániai egyetemek listáját és a diákélettel kapcsolatos hasznos információkat a romániai Országos Magyar Diákszövetség legújabb projektje, a Felvi.ro honlap – közölték csütörtökön a kezdeményezők.

A Felvi.ro Románia összes felsőoktatási intézményének kínálatát lajstromozza. Az oldal elsősorban a középiskolásoknak kíván segíteni a továbbtanulásban, de több olyan funkcióval is rendelkezik, amely egyetemistáknak szól.

Romániában 90 egyetem, több mint 500 egyetemi kar, és közel 2300 szak létezik. A diákszövetség nemcsak az egyetemek adatbázisát készítette el, hanem kollégiumokat, lakáskereső és munkaközvetítő oldalakat, a diákélettel kapcsolatos információkat, egyetemi diákszervezeteket, szakosztályokat, szakkollégiumokat is összegyűjtött.

A Felvi.ro célja, hogy a középiskolások és az egyetemisták egy helyen találjanak meg minden információt az egyetemi életről, bármelyik romániai városban tanulnának is tovább – mondta Andacs Zsolt-Levente, az Országos Magyar Diákszövetség elnöke.     Az oldal kínálata hamarosan a mesterszakokkal is bővül, de kiegészül majd a doktori képzésekkel, csereprogramokkal és ösztöndíjkeresővel is – közölte Lázár Beáta, a Felvi.ro projektmenedzsere.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.