Hirdetés
Hirdetés

Háromszéki segítségnyújtás

Háromszéki segítségnyújtás Románia

Háromszéki civil szervezetek önkéntesei, valamint magánszemélyek segítenek a múlt héten leégett csíksomlyói romatelep tűzkárosultjain a helyszínen, illetve adományokat is gyűjtve.

Hirdetés
Hirdetés

Mint megírtuk, a csíksomlyói tűzvész miatt rengetegen váltak földönfutóvá, akiknek zömét, 261 személyt (köztük közel 150 gyereket) átmenetileg a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában szállásoltak el. Az ő segítségükre siettek háromszéki önkéntesek is az elmúlt napokban.

A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi munkatársai, önkéntesei már hétvégén igyekeztek segítő kezet nyújtani: elsősorban a gyerekprogramok megszervezésében és lebonyolításában, a felnőttek lelki támogatásában, valamint az adományok szortírozásában. A máltás fiatalok visszatérnek Csíkszeredába, és további segítséget nyújtanak.

A gyulafehérvári Caritas is tesz a károsultakért: gyűjtést szerveznek, az adományokat a következő bankszámlaszámokra várják: RO33 RNCB 0152 0163 3253 0001 (lej) vagy RO30 RNCB 0152 0163 3253 0055 (euró). Ugyanakkor a főegyházmegye templomaiban január 17-én a szentmisén szerveznek további gyűjtést.

Segítséget ajánlott a Magyarországon Élő Háromszékiek Egyesülete is – mondta Székely Péter elnök, aki már kapcsolatba lépett a csíkszeredai városvezetéssel, illetve vállalkozókkal és civil szervezetekkel, sportklubokkal is. Mint mondta, amint tudomására jutottak a történtek, azonnal cselekvésre szólította fel az egyesületet, hiszen ő a csíksomlyói gyerekotthonban nevelkedett, és bár háromszékinek tartja magát, a bajban mindenkinek segíteni szeretnének. Ennek érdekében a következő napokban egy Balázs Matild-festményt, illetve dedikált hazai és magyarországi csapatok sportmezeit kínálják licitre, az így begyűlt összeget pedig továbbítják a rászorulóknak. A felajánlott mezek a Sepsi OSK, a Ferencváros, a Honvéd–Kispest és a Csíkszeredai Sportklub címereit „viselik”, ezeket bekeretezve bocsássák licitre egységesen ötvenezer forint kezdőáron.

Az egyesületek mellett magánszemélyek is segítséget ajánlanak, a közösségi médiában több csoport is alakult, ahová adományokat vihetnek a felajánlók, ezeket szintén önkéntesek szállítják majd el Csíkszeredába a következő napokban, hetekben. Az adakozók egyébként segítséget kérnek a helyi vállalkozóktól, szükségük lenne egy olyan raktárhelyiségre, ahol az adományokat tárolhatják, gyűjthetik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. január 12., 9:09
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Ez az adomanyozas tulsagosan nagy meretet vett, nem arrol van szo hogy ne” sajnalnank” a a roma gyerekeket de ami sok az sok.Egeszen biztos vagyok abban ha ez egy magyar vagy roman csaladdal tortenik meg ,nem lenne ekkora felhajtas!!!Amugy a tuzet is sajat maguk okoztak!!!GYONYORU OSSZEFOGAS MONDHATOM!!!!