Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Három évet kapott Viorel Hrebenciuc

Három évet kapott Viorel Hrebenciuc Románia

Első fokon három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte kedden a bukaresti törvényszék Viorel Hrebenciuc volt szociáldemokrata párti képviselőt a Giga TV-vel kapcsolatos ügyben – írja az Agerpres. 

Hirdetés
Hirdetés

Ugyanabban az ügyben az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) volt elnökére, Laura Georgescura négy év és négy hónap szabadságvesztést szabtak ki, Piatra Neamţ egykori polgármesterét, Gheorghe Ştefant 3 év és 9 hónap, míg a CNA egyik volt tagját, Narcisa Iorgát 3 év börtönbüntetésre ítélték.

Az ítélet nem jogerős.

A vádirat szerint miután a CNA 2013. szeptember 17-én Laura Georgescu javaslatára hét támogató és négy ellenszavazattal megvonta a Gheorghe Ştefan által működtetett Giga TV sugárzási engedélyét – mivel az a törvény által maximálisan megszabott 96 óránál hosszabb ideig nem sugárzott műsort -, két héttel később, október 13-án hozott döntésével visszaadta az engedélyt a Giga TV-nek. Az ügyészek szerint erre azt követően került sor, hogy Narcisa Iorga javasolta Gheorghe Ştefannak az engedély visszaszerzését, megjelölve számára, mely politikusok közbenjárását kérje ehhez. Köztük volt Viorel Hrebenciuc volt törvényhozó is, aki – állítják az ügyészek – közbenjárt Laura Georgescunál, hogy az akkor általa vezetett CNA vonja vissza korábbi döntését és adja vissza a sugárzási engedélyt a tévécsatornának.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 26., 13:58
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Szóval 2013 – ban, s most elitélik, még nem jogerős, de az lesz, ezzel párhuzamosan elindul valami burjány benne, megijednek kezelésre kiengedik, aztán fenntartható kezelésével majd indul a parlamenti választásokon. Made Model Iliescu and Cinkosai. De Beszeszkó is így tett, májelégtelensége van, szesszel kezeli, nem itélhető. Pá flotta, Pá fizetésletartás sürgősségi rendelettel, s pá egyebek, most művelhetné a földjét, ehelyett lázít. Ráadásul, a fogdában az orvos csak nem írhatja fel, esetleg a kékszeszt. Nos, Viorel milyen betegséget választ?