Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Három év börtönre ítélték a Hexi Pharma vállalat vezérigazgatóját

Három év börtönre ítélték a Hexi Pharma vállalat vezérigazgatóját Románia

Első fokon három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte szerdán a bukaresti törvényszék a Hexi Pharma vállalat vezérigazgatóját, Flori Dinut magánokirat-hamisítás és a betegségek visszaszorítására tett erőfeszítések meghiúsításában való részvétel miatt.

Ugyanabban az ügyben Mihai Leva termelési igazgatót három év és nyolc hónap szabadságvesztésre ítélték. A bírók ugyanakkor 2,6 millió lejes bírság kifizetésére kötelezik a Hexi Pharma vállalatot és elrendelték annak feloszlatását is. Az ítélet nem jogerős.

A legfőbb ügyészség 2017 márciusában emelt vádat a Hexi Pharma vállalat ellen 340 rendbéli (ezek közül hét esetben rendkívül súlyos következményekkel járó) csalás, hamis okirat tudatos felhasználása (61 esetben), valamint a betegségek visszaszorítására tett erőfeszítések meghiúsításában való részvétel miatt.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyanabban az ügyben a Hexi Pharma vezérigazgatóját, Flori Dinut 49 rendbéli magánokirat-hamisítás, valamint a betegségek visszaszorítására tett erőfeszítések meghiúsításában való részvétel vádjával, Mihai Leva termelési igazgatót 33 rendbéli magánokirat-hamisítás és a betegségek visszaszorítására tett erőfeszítések meghiúsításában való részvételben való bűnrészesség vádjával állították bíróság elé.

Mihai Leva termelési igazgató segédkezett abban, hogy az ország nagy egészségügyi intézményeihez eljuttassák a gomba- és baktériumölőnek nevezett, valójában hatástalan szereket. Szintén Mihai Leva 33 esetben látott el kézjegyével olyan dokumentumokat, amelyek valótlan adatokat tartalmaznak a Hexi Pharma termékeivel kapcsolatban, hogy megszerezzék a forgalmazáshoz szükséges engedélyeket.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.