Felhívás!

Harckocsikkal való gyakorlatozás közben életét vesztette egy katona a smârdani lőtéren

Harckocsikkal való gyakorlatozás közben életét vesztette egy katona a smârdani lőtéren Románia

Életét vesztette pénteken egy 36 éves katona a Galac megyei smârdani lőtéren, gyakorlatozás közben. A főtörzsőrmester egy harckocsivezetési gyakorlat keretében egy tank elindításához szükséges manővereket koordinálta, amikor a mozgó jármű és a hangár egyik oldalfala közé szorult – tájékoztatott a védelmi minisztérium.

A helyszínre kiszálló SMURD-mentőcsapat nem tudott már semmit tenni az élete megmentéséért – derül ki a tárca közleményéből.

Sebastian Şerban főtörzsőrmester a 284-es számú galaci harckocsi-zászlóaljban szolgált.

A galaci rendőrség bűnügyi osztálya a helyszínen vizsgálódik, és a iaşi-i katonai ügyészséget is értesítették a történtekről. A katonai egység szintjén létrehozott bizottság szintén vizsgálja a baleset körülményeit.

“Az elhunyt 35 éves volt, nős, és 2008 óta szolgált a védelmi minisztérium kötelékeiben. A tárca vezetősége mély sajnálatát fejezi ki a tragikus esemény miatt, és a gyászoló család mellett áll” – olvasható a közleményben.

Nicolae Ciucă miniszterelnök is részvétét fejezte ki a gyászoló családnak a kormány Facebook-oldalára írt bejegyzésében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. március 19., 23:26
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Kilenc halott bekeidoben ! (a lezuhant repulo, a helikopter es most ez ) Mi lesz akkor mikor megjonnek az oroszok ?! Hiszen ezeknek nem is kell haboru, ezek gyakorlatozas kozben is mind meghalnak. Na meg jo hogy a sok zoldfulut nem hivtak be, akik meg kotelezo katonaszolgalatot sem teljesitettek, mert akkor napi 20-30 halott volna . Es ez csak gyakorlatozas kozben !