Felhívás!

Hans Klemm figyel

Hans Klemm figyel Románia

Nagy figyelemmel követi a többségi románok és a kisebbségben élő magyarok viszonyát – jelentette ki tegnap Csíkszeredában Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete, írja az Agerpres.

A nagykövet megbeszélést folytatott Jean-Adrian Andrei-jel, Hargita megye prefektusával, majd arról tájékoztatott, hogy egyhetes körútra érkezett Erdélybe, és több megyébe el fog látogatni. „Egy hetet töltök Erdélyben, több megyét végiglátogatok, de Hargita megyébe különösen el akartam jönni. Harmadik alkalommal vagyok itt, voltam két évvel ezelőtt, és az elmúlt télen is. Megismertem a megyében és természetesen az itteni emberekben rejlő szépséget. Csodálatos idejönni, és jövök is, ahányszor csak alkalmam van rá” – mondta Hans Klemm.

Arra a kérdésre is válaszolt, miként kommentálná a románok és a magyarok közöti viszonyt. „Ezt a kérdést nagy figyelemmel követem, és igyekszem optimista módon azt remélni, hogy nemcsak a magyart, hanem minden más kisebbséget is teljes tisztelet övez Romániában” – jelentette ki az amerikai nagykövet. Klemm találkozott Borboly Csaba megyetanácselnökkel, valamint Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.