Hirdetés
Hirdetés

Hamar szemet szúrt a magyar helységnévtábla Négyfaluban

Hamar szemet szúrt a magyar helységnévtábla Négyfaluban Románia

Négyfalu határában ismeretlen tettesek megrongálták az egy hete kihelyezett kétnyelvű, az Ósánc negyedet jelző helységnévtáblákat.

Hirdetés
Hirdetés

Géczi Gellért, Négyfalu alpolgármestere Facebook-oldalán jelezte, hogy szombatról vasárnapra virradólag ismeretlen személyek lemázolták az egy hete kitett Ósánc városrészt jelző kétnyelvű táblákat. Az 1A országút mentén, Négyfalu határában lévő településrészekre, Ósánc és Babarunka határában helyeztek el kétnyelvű helységnévtáblákat egy héttel korábban. Géczi Gellért alpolgármester jelezte, hogy azért is tartotta fontosnak ezt, mert történelmi jelentősége van például Ósáncnak, ahol egykor az Osztrák-Magyar Monarchia határvonala húzódott.

Négyfaluban a legutóbbi népszámláláson a magyar lakosok aránya 23 százalék volt. A településen már évek óta kétnyelvű helységnévtáblák jelzik a kisváros határait és az intézményeken is kétnyelvű táblák vannak, ezeknek azóta sem esett bajuk. Most viszont az újonnan kitett, településrészeket jelző táblákat fehér színnel lefestették. Az ismeretlen tettesek ellen panaszt tett a rendőrségen a négyfalusi városvezetőség. A megrongált táblák helyére újakat helyeznek ki.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük