Felhívás!

Halálos gázolásért börtön

Halálos gázolásért börtön Románia

A Suceava Megyei Törvényszék ítéletet hirdetett egy 2018. november 14-én történt tragikus közlekedési baleset ügyében. A vétkesnek nyilvánított 26 éves gépkocsivezető büntetése 4 év és 6 hónap letöltendő szabadságvesztés, igaz, még fellebbezhető.

Az említett napon Bogdan Florin Chetrariuc személyautót vezetve nagy sebességgel haladt Suceava városban, és egy gyalogátkelőhelyen elgázolt egy 40 éves hölgyet, aki babakocsit tolt maga előtt. A hölgy a baleset következtében elhunyt, a másfél éves kislánya súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg is orvosi kezelést igényel. A szabadságvesztés mellett a vétkes gépkocsivezetőt arra kötelezi az ítélet, hogy 671 626 lej erkölcsi és anyagi kártérítést fizessen az elhunyt hölgy családjának. Az áldozat a Suceava megyei csendőrség egyenruhás alkalmazottja volt.
A gépkocsivezető és ügyvédje azzal védekezett, hogy a hölgy a babakocsival hirtelen, egy kocsisor takarásából az úttestre lépve került elébe, és emiatt nem tudott idejében fékezni. A szemtanúk és a térfigyelő kamerák tanúsága szerint a vétkes autós túlságosan gyorsan haladt, a gyalogátjárót nem takarták járművek.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.