Felhívás!

Ha véletlenül már unnánk a koronavírust

Ha véletlenül már unnánk a koronavírust Románia

A csapon is a koronavírus folyik, miközben egyéb miatt is főhet a hatóságok feje, de nem a globális história miatt nem kap nagyobb nyilvánosságot. A közegészségügyi hatóság honlapjának (cnscbt.ro) egy eldugott sarkában fedeztük fel, hogy április harmadikáig közel húszezer kanyaróbeteget vettek nyilvántartásba Romániában, a halálesetek száma pedig 64.

A hatóság emlékeztet: egy nagyon fertőző betegségről van szó, és négy betegből egy kórházi kezelésre szorul. Régi, de ma is érvényes tapasztalat szerint átlagosan 500 kanyarós betegből egyet elveszítünk. A cnscbt.ro szerint március 30-a és április 3-a között 41 újabb betegről volt tudomás, négy megye volt érintve, de arra nem térnek ki, hogy melyikek azok.

A be nem oltott kisgyermekek és a várandós nők tartoznak a különösen veszélyeztettek csoportjába. A kanyaró köhögés, orrfúvás, közeli személyes érintkezés, illetve a fertőzött orr- és torokváladékával való érintkezés útján terjed. Akár vakságot, süketséget vagy agykárosodást is okozhat, két adag védőoltás azonban megelőzheti a betegséget.

A probléma a védőoltás mellőzésével van: a modern világban egyre több az oltásellenes hang, összeesküvés-elmélet hívők úgy vélik, hogy a megelőző injekciók egy globális népirtás részei. Ennek betudhatóan jelennek meg újra ezek a betegségek, amelyeket gyakorlatilag már rég el kellett volna feledni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.