Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Gyanúsnak vélt borítékokat kapott a bukaresti ukrán nagykövetség, a SRI elszállította őket

FRISSÍTVE: Gyanúsnak vélt borítékokat kapott a bukaresti ukrán nagykövetség, a SRI elszállította őket Románia

Két gyanús boríték miatt riasztották kedden a hatóságokat Ukrajna Bukaresti Nagykövetségéhez. FRISSÍTÉS: Nem volt robbanószer a borítékokban

A rendőrséget kedden 11 óra körül értesítették az 112-es számon arról, hogy egy bukaresti első kerületi diplomáciai képviselet két gyanús borítékot kapott. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) megerősítette, hogy az ukrán nagykövetségről van szó.

A helyszínre kiszálló pirotechnikusok megvizsgálták, majd elszállították a borítékokat további elemzés végett – tájékoztatott a SRI.

A spanyol rendőrség hétfőn három gyanús, ukrán diplomatáknak címzett csomagot foglalt le egy postahivatalban – jelentette be az ukrán külügyminisztérium szóvivője az intézmény hivatalos Facebook-oldalán az Ukrinform és a DPA hírügynökségek szerint. Az ukrán diplomáciai intézmények ellen külföldön elkövetett fenyegetések száma így elérte a huszonegyet – mondta a szóvivő.

A múlt héten több ország ukrán nagykövetségére érkeztek állatszemeket tartalmazó véres csomagok. Ezt megelőzően több spanyolországi intézménybe is levélbombákat küldtek, az egyik esetben egy biztonsági őr könnyebben megsérült.

A román külügyminisztérium a bukaresti ukrán nagykövetségre kedd reggel érkezett gyanús borítékokkal kapcsolatban közölte: teljességgel elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja a terrorista fenyegetés összes formáját, és a leghatározottabban elítél a diplomáciai képviseletek megfélemlítésére irányuló bármilyen akciót.

A tárca közleménye szerint az illetékes romániai intézmények a lehető leggyorsabban intézkedtek a terület biztosításáról és a gyanús postai küldemények elszállításáról, az ukrán nagykövetség pedig megköszönte a gyors és hatékony beavatkozást.

FRISSÍTÉS: Nem volt robbanószer a borítékokban

Nem tartalmaztak robbanószert a bukaresti ukrán nagykövetségre érkezett borítékok – tájékoztatott kedd délután a Román Hírszerző Szolgálat (SRI).

A közlemény szerint az intézmény tűzszerészeit 10 óra 50 perc körül riasztották a 112-es segélyhívó számon a diplomáciai képviselethez, amelynek munkatársai gyanúsnak tartották a postai küldeményeket.

A tűzszerészek biztonságos körülmények között elszállították a borítékokat, majd átvizsgálták a tartalmukat, és robbanószert nem találtak – közölte a SRI.

A borítékokat további elemzésre szaklaboratóriumokba küldik, hogy minden gyanút eloszlassanak a tartalmukkal kapcsolatban.

forrás: Agerpres

fotó: SRI/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük