Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Grindeanu: a romániai állomások több mint 90%-a majdnem úgy néz ki, mint a mariupoli

Grindeanu: a romániai állomások több mint 90%-a majdnem úgy néz ki, mint a mariupoli Románia

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter szerint a romániai vasútállomások és vasúti megállók több mint 90%-a „majdnem úgy néz ki, mint a mariupoli állomás”. Hozzátette, normálisnak tartja, hogy az állomásokat a helyi hatóságok vegyék át, mert a CFR-nek nincs pénze a javításukra.

Hirdetés
Hirdetés

„Nem csak az állomásokat kell (a helyi hatóságoknak átadni – a szerk.), hanem néhány földterületet is, amelyet jelenleg a CFR nem használ. (…) Nem értem, miért ne adhatnák át ezeket a helyi hatóságoknak. A romániai állomások kilencvenvalahány százaléka, még a megállók is úgy néznek ki majdnem, mint a mariupoli” – mondta Grindeanu.

„Egyértelmű, hogy a CFR jelenleg nem rendelkezik a szükséges forrásokkal ahhoz, hogy ezen a területen beruházzon. Viszont a helyi hatóságoktól számos megkeresést kaptunk, hogy átvennék ezeket az épületeket. Jelenleg dolgozunk a jogi kereten, hogy gyorsan átadhassuk ezeket a helyi hatóságoknak. Ez egy teljesen normális decentralizációs folyamat” – tette hozzá a miniszter egy sajtótájékoztatón.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük