Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Grindeanu: a PSD nevesíteni fog egy jelöltet a képviselőház elnöki tisztségére

Grindeanu: a PSD nevesíteni fog egy jelöltet a képviselőház elnöki tisztségére Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nevesíteni fog egy jelöltet a képviselőház elnöki tisztségére – jelentette be szerdán Sorin Grindeanu parlamenti képviselő, a PSD első alelnöke.

Hirdetés
Hirdetés

A szociáldemokrata politikus emlékeztetett, hogy az alsóházi elnöki szék megüresedését a plénumnak hivatalosan tudomásul kell vennie, amire legközelebb hétfőn kerülhet sor. „Biztosan állíthatom, hogy a házelnök megválasztásakor a PSD-nek lesz egy jelöltje” – szögezte le.

Grindeanut arról is megkérdezték az újságírók, lehetségesnek tartja-e, hogy pártja Florin Roman liberális képviselőt támogassa erre a tisztségre. „Hétfőn, amikor meghirdetik a tisztség megüresedését, hivatalos álláspontunk lesz erről. Személyes véleményem az, hogy nem fogjuk Florin Romant támogatni” – felelte Grindeanu.

A képviselő megerősítette, hogy ha a kormánykoalíció helyreáll, a PSD nem fogja megszavazni az új kabinetet, és egy esetleges kisebbségi kormány támogatását is kizárja. „Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy kieszközöljük az előre hozott választásokat, de az államfő hatáskörébe tartozik, hogy feloszlatja-e vagy sem a parlamentet” – mondta még Grindeanu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük