Felhívás!

Görögországban elfogták a 10 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélt Sorin Oprescut

Görögországban elfogták a 10 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélt Sorin Oprescut Románia

A Román Rendőrség kedd este megerősítette, hogy elfogták Athénban Bukarest volt polgármesterét, Sorin Oprescut.

A rendőrség közleménye szerint a nyomozóhatóságok Athén környékén találták meg és fogták el kedden a nemzetközileg körözött 70 éves férfit.

A bukaresti táblabíróság pénteken, május 13-án ítélte el jogerősen Sorin Oprescut korrupciós bűncselekmények miatt. A volt fővárosi polgármestert 10 év és 8 hónap szabadságvesztésre ítélték.

Az egykori elöljáró ellen 2015-ben emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A vádhatóság szerint 2015 szeptemberében Oprescu ciolpani-i otthonában különféle korrupciós ügyletekből származó mintegy 25.000 eurót vett át beosztottjától, az akkor a temetők kezelésével foglalkozó igazgatóságot vezető Bogdan Popától.

2019-ben vesztegetés elfogadása, bűnszervezet létrehozása és hivatali visszaélés miatt alapfokon 5 év és 4 hónap börtönre ítélte a bukaresti törvényszék, a táblabíróság azonban súlyosbította a büntetést, a pénteken kimondott jogerős ítélet 10 év és 8 hónap szabadságvesztésről szól.

Ugyanakkor elrendelték 25 ezer euró, 102.400 lej és további 9500 euró elkobzását a vádlottól.

Az ítélet rendelkezik továbbá egy Herăstrău utcai ingatlan elkobzásáról is, amelyet barátnője, Adriana-Elena Nicán keresztül vásárolt meg Sorin Oprescu.

A volt polgármesternek ezenkívül 50 ezer lej perköltséget is kell fizetnie az államnak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.