Felhívás!

Gondozóikra támadtak

Tusnádfürdő határában kilőtték a városba bejáró második veszélyes medvét is, továbbá fontolgatják annak lehetőségét, hogy bizonyos szakaszokon elektromos kerítést szereljenek fel az A1-es autópálya mentén, ahol rövid idő alatt két medve esett baleset áldozatául.

A Szent Anna Vadásztársulat illetékesei Tusnádfürdő határában szombat este kilőtték a városba bejáró második veszélyes medvét is – közölte az MTI-vel Rafain Zoltán, a vadásztársulat elnöke. Rafain elmondta: arról a hím medvéről van szó, amelyik a kisváros alsó, Sepsiszentgyörgy felé eső részében járt be a gazdaságokba, és háziállatokat pusztított el. Az egyesületi vezető hozzátette: ezzel befejezettnek tekintik a feladatukat, hiszen a minisztérium csak két hím medve kilövését engedélyezte Tusnádfürdő környékén. Négy anyamedve és kilenc bocs esetében a tárca áttelepítésre adott engedélyt. A fürdőváros melletti vadászterület gondnokságát ellátó Szent Anna Vadásztársulat elnöke megjegyezte: egyelőre senki nem vállalkozott a tusnádfürdői bocsos anyamedvék elszállítására, de a befogadásukra sem, pedig a minisztérium valamennyi EU-tagállamnak felajánlotta a medvefölösleget.

Miután hétfőre virradóra egy gépkocsi elgázolt egy medvét egy alagútban, szombatra virradóra pedig ugyanazon a sztrádaszakaszon egy másik medve is hasonló baleset áldozatául esett, fontolgatják annak lehetőségét, hogy bizonyos szakaszokon elektromos kerítést szereljenek fel az A1-es autópálya mentén – nyilatkozta tegnap Adela Muntean Szeben megyei prefektus, aki szerint így próbálnák meg elejét venni annak, hogy a sztrádára jussanak a medvék. A két baleset egymástól mintegy hat kilométerre történt. A Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság szóvivője, Elekes Róbert azt nyilatkozta az Agerpresnek, hogy Figyelem, állatok! jelzésű közlekedési táblákat helyeznek el az A1-es autópálya ominózus szakaszán.

Eközben tegnap délelőtt rátámadtak a medvék a brassói állatkert két gondozójára „Egy 47 és egy 60 éves férfiról van szó, akiket akkor támadtak meg a medvék, amikor ketrecüket takarították. A rendőrség nyomozást indított az ügyben” – jelentette be Gabriela Dinu rendőrségi szóvivő. Lapzártakor az egyik gondozó állapota válságos volt, a másik magánál volt, de súlyos sérüléseket szenvedett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.