Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazdasági miniszter: a határianknál háború dúl, ezért sürgős a védelmi ipar reformja

Gazdasági miniszter: a határianknál háború dúl, ezért sürgős a védelmi ipar reformja Románia

Az ukrajnai háború körülményei között a hatóságok felelőssége a nemzetbiztonság szavatolása, ezért a védelmi ipar reformja nemcsak elengedhetetlen, hanem sürgős is – írta pénteken a Facebook-oldalán a gazdasági miniszter.

Florin Spătaru közlése szerint a gazdasági minisztérium az év végéig véglegesíti a román védelmi ipar fejlesztési stratégiáját. Ez szerinte azért is időszerű, mert ez az ágazat hét éve nem rendelkezik „pragmatikus, naprakész és az új realitásoknak megfelelő” stratégiával.

A miniszter pénteken a Dâmboviţa megyei Moreni-ben a helyi Automecanica gyár létrehozásának 54. évfordulója alkalmából szervezett eseményen vett részt.

Felszólalásában Florin Spătaru az üzem korszerűsítését és jövedelmezőbbé tételét sürgette. Az eseményen helyi hivatalosságok, politikusok és a gazdasági minisztérium képviselői mellett Ukrajna romániai nagykövete, Ihor Prokopcsuk is részt vett.

A moreni-i Automecanica üzemet 1968-ban hozták létre IAM néven, és a fő tevékenysége a páncélozott járművek gyártása. 

forrás: Agerpres

fotó: Florin Spătaru/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. október 31., 8:44
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Azt se bánom ha épp a bukaresti parlamentet bombáznak éppen,mert azóta romlik ez az ország amióta ennyi párt, miniszterelnök,elnök meg mi egymást el tart a jó nép.Tonkre tetek az országot most még panaszkodnak,Nekik kellet a háború a sok idiota bukaresti politikusnak most egy szót se