Felhívás!

Források: éjszakai kijárási korlátozás bevezetését fontolgatja a kormány

Források: éjszakai kijárási korlátozás bevezetését fontolgatja a kormány Románia

A ma esti kormányülés előtt ismét összeül az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU), hogy újabb korlátozások bevezetéséről döntsenek a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében. Kormányzati források szerint Raed Arafat belügyi államtitkár az éjszakai kijárás korlátozását fogja javasolni a kormánynak. Egy másik lehetséges intézkedés a védőmaszk viselésének kötelezővé tétele az ország egész területén, fertőzöttségi rátától függetlenül.

Szerda este Ludovic Orban kormányfő megbeszélést tartott a járvány kezelésében illetékes intézmények képviselőivel,  amelyen az egészségügyi minisztérium, a belügyminisztérium, a katasztrófavédelmi főigazgatóság és a védelmi minisztérium munkatársai vettek részt.

A hatóságok kielemezték a járványhelyzet alakulását, és több, különböző forgatókönyvet vázoltak fel újabb intézkedések bevezetésére, amelyek ma megvitatásra kerülnek a CNSU ülésén.

A vészhelyzeti bizottság legutóbbi, hétfői ülésén a hatóságok úgy döntöttek, 3-ról 1,5 ezrelékre csökkentik azt a küszöböt, amely elérése esetén kötelezővé válik a kültéri maszkviselés. A friss információk alapján azonban úgy tűnik, hogy változtatni fognak ezen és valószínűleg az ország egész területén kötelezővé teszik a védőmaszk viselését, a fertőzési rátától függetlenül.

Az említett források szerint a hatóságok számításba veszik az éjszakai kijárási korlátozását is, feltehetően 22 és 6 óra között. Az intézkedést egyelőre csak a magas fertőzöttségű településeken vezetnék be, de szóba került az is, hogy országos szinten alkalmazzák.

A CNSU által javasolt intézkedéseket a 19 órától kezdődő kormányülésen hagyhatják jóvá.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások