Felhívás!

Források: börtönkórházba szállították kivizsgálásra a caracali gyilkosságok gyanúsítottját

Források: börtönkórházba szállították kivizsgálásra a caracali gyilkosságok gyanúsítottját Románia

Orvosi kivizsgálás végett a jilavai börtönkórházba szállították a két fiatal lány meggyilkolásával gyanúsított Gheorghe Dincát – közölték az ügyben illetékes források.

A nyomozók hétfőn megkezdték a gyanúsított jelenlétében és az általa közölt helyszíneken a történtek rekontruálását.

Alexandru Bogdan, a gyanúsított hivatalból kinevezett ügyvédje azt mondta, felvette a kapcsolatot Gheorghe Dincă egyik lányával, nagyobbik fiával és feleségével, akik megdöbbentek a történteken, ugyanis “példás családapának” tartották az elkövetőt.

Giorgiana Hosu, a DIICOT főügyész-helyettese szerint Gheorghe Dincă elrabolta, fogva tartotta, megerőszakolta, majd július 25-én 12 óra körül saját lakásán meggyilkolta a 15 éves lányt. Az ügyész szerint “a masszív fizikumú” Dincával szemben a 15 éves lánynak semmi esélye nem volt a menekülésre.

Az eljárás során Gheorghe Dincă elismerte, hogy július 25-én, miután rajtakapta, hogy telefonálni próbál, megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, holttestét pedig utólag elégette. Felmerül a gyanú, hogy hasonlóképpen járt el a 18 éves Luiza Melencuval is.

A kriminalisztikai szakértők emberi csontok és fogak maradványait találták meg egy fémhordóban lévő hamuban. Ezek mellett találtak három gyűrűt, egy láncot, két másik láncdarabot, egy téglalap alakú fémdarabot, valamint egy olyan gyűrűfoglalathoz hasonló darabot, amelyeken égési nyomok voltak. Az ékszermaradványokat felismerte a kiskorú lány édesanyja.

Hétfőn megkezdődött a bűncselekmény rekonstruálása. Legelőször Corabia környékére, a Duna partjára mentek, ahová a gyanúsított azt állította, hogy az első áldozatot vitte.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.