Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: a liberálisok Ligia Deca elnöki tanácsost javasolják az oktatási miniszteri tisztségbe

FRISSÍTVE: a liberálisok Ligia Deca elnöki tanácsost javasolják az oktatási miniszteri tisztségbe Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Ligia Deca elnöki tanácsadót jelöli az oktatási miniszteri tisztségre – erősítette meg az alakulat politikai bürójának ülése után Nicolae Ciucă pártelnök.

A kormányfő hangsúlyozta, Ligia Deca végig együttműködött az oktatási minisztérium illetékeseivel az új tanügyi törvények tervezetének kidolgozásakor és a közvitájuk idején, ismeri a jogszabályjavaslatokat, és képes folytatni, illetve tartani a törvénycsomag kormánybeli megvitatásának és jóváhagyásának menetrendjét, hogy október végére a parlament elé kerülhessen elfogadásra. 

Sorin Cîmpeanu miniszter a múlt hét csütörtökén mondott le az oktatási tárca éléről.

Klaus Iohannis államelnök pénteken írta alá Sebastian Burduja kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter kinevezését az ügyvivő tanügyminiszteri tisztségbe.

Deca: működőképessé tesszük a Képzett Románia projektet

Az oktatási miniszteri tisztségre jelölt Ligia Deca hétfőn kijelentette, hogy működőképessé fogja tenni az államfő által kezdeményezett Képzett Románia projektet.

A miniszterjelölt megköszönte a PNL bizalmát, emlékeztetve arra, hogy a liberálisok már az első perctől felvállalták a Képzett Románia oktatási projekt megvalósítását. „Ezt a bizalmat én küldetésnek értelmezem. Hozzájárultam a projekt kidolgozásához, és folytatni akarom az elődeim munkáját a Képzett Románia víziójának megvalósítása terén” – jelentette ki Ligia Deca.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a hivatalba lépése után nyilatkozik majd arról, hogy mit módosítana a tanügyi törvénytervezeteken.

A plágium jelenségéről a miniszterjelölt kijelentette: „az államfő ma reggeli kijelentéseivel és az utóbbi idők összes jogalkotási fejleményével összhangban” fog eljárni.

Ligia Deca nem kívánta kommentálni az elődje, Sorin Cîmpeanu kijelentését, miszerint a Bukaresti Egyetem a tanügyi törvénytervezetek közvitáján kérte a doktori dolgozatok titkosítását. Kijelentette, hogy jómaga nem tud ilyen javaslatról, de személyes véleménye az, hogy teljes átláthatóságra van szükség minden közpénzekből végzett tudományos munka esetében, beleértve a doktori disszertációkat is. 

(forrás: Agerpres, fotó: Ligia Deca/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások