Felhívás!

Fokozatosan felszabadítanák a COVID-kórházakat

Fokozatosan felszabadítanák a COVID-kórházakat Románia

Florin Cîţu miniszterelnök kedden közölte: tárgyalt az egészségügyi miniszterrel a COVID-kórházak fokozatos felszabadításáról, ugyanakkor viszont szükség van egy jól kidolgozott eljárásra, amelyet abban az esetben alkalmaznának, ha újabb járványhullám ütné felé a fejét.

Cîţut a Guerilla rádió riportere kérdezte egy esetleges őszi járványhullámra való felkészülésről. A kormányfő azt felelte: minden forgatókönyvre felkészültek, de ő maga nem hiszi, hogy a korábbi helyzet még egyszer előállhat.

Arról is beszélt: a lakosság beoltása a vártnál jobb eredményt hozott, a fertőzöttségi ráta ennek köszönhetően csökkent, noha nem rendeltek el lezárást.

Átoltottság szempontjából a legjobb eredményeket a nagyvárosokban regisztrálják, és mivel Bukarestben a legnagyobb az átoltottság, ezért itt engedélyezik az első koncertet, a másodikat pedig Kolozsváron – tette hozzá a miniszterelnök.

A kormányfő közölte: a következő kormányülésen, amelyre csütörtökön vagy pénteken kerül sor, elfogadják a június elsejétől érvénybe lépő lazításokat.

Cîţu úgy nyilatkozott: tartják magukat a lazító intézkedések ütemtervéhez.

“Láthatjuk, hogy a harmadik hullámnak vége. Az intenzív terápián kezelt személyek száma jelenleg 600, 1600-ról csökkent le. Naponta csökken a pozitív esetek száma” – sorolta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezeknek a számoknak a fényében semmi nem indokolja, hogy ne tartsák magukat a június elsejére, július elsejére és augusztus elsejére beígért lazítások ütemtervéhez.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.