Felhívás!

Firea melléfogott

Kiábrándultságának adott hangot Angela Gheorghiu, a világhírű szoprán azzal kapcsolatban, hogy Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere eszközként használ jeles személyiségeket, írja az Agerpres.

 

Angela Gheorghiu a közösségi hálón reagált arra, hogy Gabriela Firea a Nemzeti Arénában szervezett ünnepségen átnyújtotta Simona Halep teniszbajnoknak Bukarest szimbolikus kulcsát. A fegyver fordítva sült el, ugyanis a jelenlévő tömeg kifütyülte a főpolgármestert. A szoprán azt javasolja Románia jeles személyiségeinek, hogy jól fontolják meg, mielőtt elfogadnának egy ilyen jellegű kitüntetést. Íme Anghela Gheorghiu Facebook-bejegyzése:

„Mélységesen ki vagyok ábrándulva, Bukarest tisztelt polgármester asszonya, mert ön továbbra is jeles személyiségek nevét használja ki, Bukarest kulcsát és díszpolgári címét adományozva nekik. Én, aki 1990-től kezdődően világkarriert futottam be, példát mutatok Románia elitjének és azon értelmiségijeinek, akik nem hagyják magukat eszközként használni ön által; igen, hangsúlyozom, hogy visszautasítottam a város kulcsát és a díszpolgári címet 2017 szeptemberében, amikor felléptem a bukaresti polgármesteri hivatal által a romániai közönség számára szervezett koncertemen. 2017. december elsején, a román nemzeti ünnepen ismét visszautasítottam ugyanezen megtiszteltetéseket. Akkor, 2017. december elsején küldtem is önnek egy mentegetőző e-mailt, őszintén bízva benne, hogy ezen kitüntetéseket a jövőben kizárólag azért ajánlja fel nekem, amit a nemzetközi művészeti porondon képviselek, és nem azért, hogy ön a saját politikai imidzséhez használja fel az én munkámat és népszerűségemet. Akkor azonban azt éreztem, hogy ön eszközként használná fel az én munkámat és népszerűségemet, ezért utasítottam vissza” – írta az operaénekesnő a Facebookra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. június 13., 8:10
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Gabriela Firea egy PSD-s torteto es hatalomra vagyo szabadkomuves.Megerdemelte a futtykoncertet amit a Nemzeti Arenaban kapott.Az Isten ovja Romaniat egy ilyen es a hozza hasonlok hatalmatol!

 • User
  Dátum: 2018. június 13., 11:30
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A mai Romaniaban ha valaki valamire buszke lehet akkor az nem mas mint Simona Halep. Ez a fiatal teniszezo lany megmutatta a vilagnak,hogy egy ilyen orszagbol mint Romania,ahol nem igen van lehetosege senkinek semmire,mert az allam mellozi a tehetsegeket, elerte azt,hogy vilag elso lett a teniszben.Ez senki masnak nem koszonheto csak sajatmaganak,csaladjanak es egy par embernek akik hittek a lany tehetsegeben.Na es termeszetesen sajat kitarto munkajanak es onbizalmanak.Es akkor ott van ez a Gabriela Firea (egy senki,aki nagynak hiszi magat) es ugy udvozli a hazajat kepviselo bajnokot,hogy “Bine ai venit in TARA NOASTRA”.Mintha Simona Halep nem ezt az orszagot kepviselte volna vagy mintha Halep egy idegen lett volna Romaniatol.Tehat Firea szerint ez az orszag csak az ovek,a PSD-e.Erre mondjak romanul:Hai sictir vipera!!! Na ezert kapta a futtykoncertet.Es orulhet annak,hogy csak ennyit kapott es nem ropkodtek a soros uvegek is a felyehez.Mert nagyon megerdemelte volna.

 • User
  Dátum: 2018. június 14., 12:25
  ÉRTÉKELÉS: 1

  1.Nem Gabriela Firea ,hanem Tzatza Firea!”.2.Amúgy egyetértek a Halepet megemlítő beíróval,ő profi játékos és nem lenne szüksége a cáca kitüntetésére ,de hát az érdek az érdek,még működik a bizánci-fanarióta módszer…de sörös üveget ….felyhez vágni…figyeljünk egy kicsit a heJesírásra …bocs helyesírásra!Angela Gheorghiu előtt pedig le a kalappal !

 • User
  Dátum: 2018. június 14., 18:31
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Mivel nem értesz egyet?Hogy minden érdek és kirakat ,vagy ,hogy próbáljunk meg helyesen írni?Sörös üvegekkel dobálni? Az nem kocsma volt ahol történt…ilyen helyeken habostortával szoktak dobálózni,az üveg törékeny és veszélyes és ha visszaváltható is lesz 2lejért kár hajigálni vele.