Felhívás!

Fifor: a PSD nem tűri tovább a PNL hazugságait

Fifor: a PSD nem tűri tovább a PNL hazugságait Románia

A liberálisok ismét “jönnek a hazugságaikkal”, de ezt a szociáldemokrata párt nem tűri tovább – jelentette ki csütörtökön Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos tanácsának elnöke.

Fifor szerint nem felel meg a valóságnak az, hogy nem emelték 2019. január 1-jétől a nyugdíjakat, hisz ezt a törvényes határidő előtt már megtették. Fifor figyelmeztette Ludovic Orbant, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökét, hogy “nem tűrik tovább ezeket a hazugságokat”.

Ludovic Orban azt nyilatkozta szerdán, hogy a liberálisok támogatják a nyugdíjak emelését “egy stabil és kiszámítható” rendszer szerint és azzal vádolta a szociáldemokratákat, hogy sem idén, sem tavaly január 1-jén nem emelték – a törvénynek megfelelően – a nyugdíjakat. Meglátása szerint azért nem ment át a szenátuson az alkotmánybíróság által újbóli megfontolásra visszaküldött nyugdíjtörvény, mert a többségnek ‘nem sikerült mozgósítania’ saját embereit.

Szerdán a szenátus plénuma elutasította a nyugdíjtörvény tervezetét, amelyet március 13-án részben alaptörvénybe ütközőnek ítélt az alkotmánybíróság.

A törvény organikus volta miatt 68 támogató szavazatra lett volna szükség annak elfogadásához, de csak 67 szenátor voksát kapta meg, 22-en tartózkodtak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.