Felhívás!

Fifor: a DIICOT fogja megállapítani, hogy hazudott-e a helyettes rendőrfőkapitány

Fifor: a DIICOT fogja megállapítani, hogy hazudott-e a helyettes rendőrfőkapitány Románia

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) fogja megállapítani, hogy igaz-e a belügyminisztérium jelentésében szereplő információ, miszerint az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője hazudott felettesének annak időpontját illetően, hogy mikor szerzett tudomást Alexandra Măceşanu eltűnéséről – jelentette ki Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter csütörtökön.

“Ha így volt, ez kiderül a DIICOT nyomozásából, másrészt azonban, mint már mondtam önöknek, a miniszter ellenőrző testülete által készített jelentés következtetései nyomán Florian Dragnea (ügyvivő országos rendőrfőkapitány -szerk. megj) már meghozta az intézkedéseket, és azokat elkezdték gyakorlatba ültetni” – fejtette ki Fifor.

Hozzátette, elemzést kért a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó struktúrák létszámhiányáról, és hangsúlyozta, szükség van létszámkiegészítésre. A felszereltséget illetően is jelentéseket kért, és ezt a helyzetet is elemezni fogja, mutatott még rá az ügyvivő miniszter.

Tematikus ellenőrzést tart az Igazságügyi Felügyelet

Az Igazságügyi Felügyelet (IJ) bejelentette, hogy csütörtöktől tematikus ellenőrzést tart a caracali ügyészségen.

A tíznapos ellenőrzés alatt a 2019. január 1-je és július 31-e közötti időszakot vizsgálják, különös tekintettel a feladatok nyilvántartásba vételére és prioritizálására, a hatáskör elhárítására és a nyomozás vezetésének módjára az ügyész által.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.