Felhívás!

Feltette a Facebook-ra az otthoni elkülönítésben levők listáját egy polgármester

Feltette a Facebook-ra az otthoni elkülönítésben levők listáját egy polgármester Románia

A Vaslui megyei Perieni község polgármestere közzétette a Facebookon az otthoni elkülönítésben levő személyek listáját. Egyesek kritizálják a kezdeményezésért, másik szerint azonban így legalább tudják, hogy kitől kell óvakodniuk.

“Táblázat a Perieni községben házi elkülönítésben levő személyekről!!! Hogy nyomon követhessük a helyzetet, kérjük tudassa velünk, ha még vannak olyan személyek, akik mostanában jöttek haza külföldről!!! – írta Alexandru Iacob polgármester a Facebook-oldalára.

A listán összesen 62 személy szerepel 13 családból, a nevük mellett az is fel van tüntetve, hogy mikor kerültek karanténba és mikor jöhetnek ki onnan.

“Nem tartom helyesnek, hogy közzétették az emberek nevét. Szerintem senki sem adott erre engedélyt!! – írta egy hozzászóló.

“Nem helyes közzétenni az emberek nevét a beleegyezésük nélkül…csak tartsátok tiszteletben a törvényt és maradjatok otthon” – írta egy másik személy.

“Szerintem helyes dolog, mert így könnyebben megvédhetjük magunkat” – véli egy harmadik hozzászóló.

(Mediafax)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 25., 11:22
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Joga van az embernek tudni, hogy esetleg elkaphatta valakitől a koronavírust. Ez igaz. De tudnom kell, hogy kitől? A “Benedek Pisti” koronavírusa jobban megbetegít, mint a “Károly Lajcsié” ? Persze, hogy nem, mert ugyanúgy fertőz mindkettő. Tök mindegy a név. Innentől már bulvár. Turkálás a beteg nyomorúságában és személyes életében. Szerintem az a fontos, hogy azt tudja az ember, ha elkaphatta valakitől. Nem pedig az, hogy személy szerint kitől.