Felmentették az ANAF volt vezetőjét

Felmentették az ANAF volt vezetőjét Románia

A legfelsőbb bíróság jelentősen csökkentette a kirótt büntetéseket a “Motorina-ügyben” és felmentette Sorin Blejnart, az adóhatóság (ANAF) volt vezetőjét, akit adócsalásban való bűnrészességgel és szervezett bűnözői csoport megalakításának támogatásával vádoltak és alapfokon 6 év szabadságvesztésre ítéltek. Radu Nemeş üzletembert hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bírói testület.

A legfelsőbb bíróság hétfői döntése jogerős.

Sorin Blejnarral együtt a bírók jogerősen felmentették Diana Marina Nemeşt, az üzletember feleségét, akit szervezett bűnözői csoport megalakításával vádoltak.

Radu Nemeş üzletembert 5 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság adócsalás miatt, illetve ugyanekkora büntetést rótt ki rá szervezett bűnözői csoport megalakítása miatt. A két büntetés összevonása után a bírák megtoldották az ítéletet, így a volt üzletembernek 7 évig kell börtönben töltenie.

A legfelsőbb bíróság március 27-én fejezte be a “Motorina-ügyként” elhíresült dossziéban a tárgyalást, amelyben alapfokon több évi börtönbüntetésre ítélték Sorin Blejnart, a Nemeş házaspárt, valamint az ügy több más vádlottját. A végső ítéletet április 9-én kellett volna meghoznia a bírói testületnek, de elhalasztották azt 15-ére.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei 2016 decemberében állították bíróság elé az Országos Adóhatóság (ANAF) korábbi elnökét, Sorin Blejnart, befolyással való üzérkedés vádjával.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.