Felhívás!

Felgyújtották magukat

Felgyújtotta magát csütörtökön egy férfi Zilah polgármesteri hivatalában, mert elégedetlen volt, mivel a helyi hatóságok nem adtak helyt arra vonatkozó kérésének, hogy a mostani szociális lakása helyett egy másik lakást kaphasson.

„Egy 31 éves férfi felgyújtotta magát a polgármesteri hivatal épületében, azonban az önfelgyújtás nem minősül bűntettnek, ezért a rendőrség nem intézkedett az ügyben. A férfit kórházba szállították” – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Szilágy megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Maria Cristea.

A férfi egy üveg benzinnel érkezett a hivatalba, magára öntötte a folyadékot és felgyújtotta magát. Zilah polgármesteri hivatalának képviselői szerint a szolgálatos őr volt az, aki igyekezett kioltani a tüzet. Ionel Ciunt polgármester szerint a férfi feleségével lakik egy szociális lakásban, azonban többször járt meghallgatáson, hogy egy jobb lakást utaljanak ki számára.

„Egy roma etnikumú férfiról van szó, akinek van szociális lakása, de már nem felel meg neki, hogy ott lakjon. Azt szeretné, hogy máshová költöztessük őt, de csak szociális lakásra jogosult. (…) Sajnáljuk az esetet, de vannak bizonyos szabályok, feltételek, amelyeket nem hághatunk át” – szögezte le az elöljáró.

Meghalt ugyanakkor az a férfi, aki a mentőszolgálat információi szerint felgyújtotta magát szerda este a Vaslui megyei Tomeşti településen. „Előfordulhat, hogy a férfi felgyújtotta magát. Amikor a mentőegység odaért, testének 95 százaléka már égési sebeket szenvedett, útban a kórház felé pedig belehalt sérüléseibe. A mentők, az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően, értesítették a rendőrséget is” – mondta el Daniel Ungureanu mentőorvos. A rendőrség kivizsgálást indított az ügyben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.