Hirdetés
Hirdetés

Fekete péntek: 11 online áruházat bírságolt meg összesen 275 ezer lejre a fogyasztóvédelem

Fekete péntek: 11 online áruházat bírságolt meg összesen 275 ezer lejre a fogyasztóvédelem Románia

Tizenegy webáruházat bírságolt meg összesen 275 ezer lejre az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság a megtévesztő fekete pénteki árleszállítási akcióik miatt.

Hirdetés
Hirdetés

Az intézmény csütörtökön közölte: többek között azért büntették meg a cégeket, mert a referenciaárnál nagyobb összegért kínáltak termékeket azt hirdetve, hogy ezek leszállított áron megvásárolhatók. A referenciaár az akció meghirdetése előtti 30 napban alkalmazott legkisebb ár.

A megbírságolt 11 webáruház: Altex Románia – mediagalaxy.ro, Flanco Retail – flanco.ro, FineStore Distribution – finestore.ro, Vivre Deco – vivre.ro, Studio Moderna – top-shop.ro, Arsis Trading – arsis.ro, Lc Waikiki Retail Ro – lcv.ro, Elefant – elefant.ro, Premium Store – premiumstore.ro és a Pc Garage – pcgarage.ro.

A hatóság emlékeztetett arra, hogy a fogyasztók a bf@anpc e-mail címen jelezhetik a fekete pénteki árleszállítási akciók során észlelt szabálytalanságokat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 12., 11:42
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Meg lehetne az egészet aki fekete péntekezik. Mig Amerikában tényleg eladják az olyan terméket amitől szabadulni akarnak fél akár negyed áron, itt átverik az embereket és sokszor jóval áron felül eladnak sok mindent. De persze nem is az eladó a hibás, ő az ügyes, inkább a sok buta embert büntetném, habár az is elég büntetés, hogy sokszor olyat vesz meg amire nincs is szüksége.

  • User
   Dátum: 2021. november 12., 13:18
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Nincs szüksége ,de azért verik le egymást a silány minőségű holmikért…a csúcs a serpenyő ,ami a hő hatására deformálódik,tönkremegy.Csak dekorációra jó a falon…már aki kitenné.Hulladéknak viszont kiválóak!

 • User
  Dátum: 2021. november 12., 17:17
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ezen kívül is elég szemetet tudunk összavásárolni, elképzelhetetlen rövid felhasználhatósági idővel. (A FEKETE PÉNTEK nem titkolja, hogy CSONTSELEJT).

 • User
  Dátum: 2021. november 12., 23:19
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Romániában mindenért leverik egymást. Jól tudja mindenki, hogy átverés a Fekete Péntek, s mégis…Lehet, ezekkel a bírságolásokkal is csak minket vertek át…